Inspectia Sanitara de Stat si Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Constanta au stabilit ca Tabara Navodari respecta normele igienico-sanitare si poate fi redeschisa. Directorul executiv adjunct al ASP, Mihaela Dinisov, a declarat, miercuri, ca autoritatea sanitara si-a incheiat controlul la tabara de la Navodari si ca unul dintre cele trei pavilioane nu mai prezinta nici o problema igienico-sanitara.

ASP si-a dat avizul pentru redeschiderea pavilionului taberei, care are o capacitate de 252 de locuri. Miercuri seara urmau sa soseasca primii copii.

Celelalte doua pavilioane sint inca in renovare, la finalizarea lucrarilor urmind sa se faca un nou control. ĄCele 17 persoane care fac parte din personalul cantinei au fost evaluate din punctul de vedere al sanatatii, toate avind analizele la zi, inclusiv examenul clinic de laborator", a mai spus dr. Mihaela Dinisov, citata de MEDIAFAX.

Tabara de la Navodari a fost inchisa pe 12 iulie, dupa ce o suta de persoane, dintre care 51 de copii sub 14 ani, au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara, cauzata de salmonela. Analizele medicale au relevat ca aproape toti angajatii erau infectati cu salmonela.