Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, l-a acuzat, ieri, pe primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, ca pune la cale un mare tun imobiliar cu terenurile aflate in administrarea Societatii Comerciale de Prelucrare a Carnii SPLAI SA. Vangheli
Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, l-a acuzat, ieri, pe primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, ca pune la cale un mare tun imobiliar cu terenurile aflate in administrarea Societatii Comerciale de Prelucrare a Carnii SPLAI SA. Vanghelie sustine ca Videanu intentioneaza sa cumpere, printr-o firma interpusa, aceasta societate cu scopul de a dobandi drepturile litigioase asupra acestor suprafete de teren, suprafete aflate in proprietatea publica a municipiului Bucuresti. In replica, primarul Capitalei sustine ca Vanghelie abereaza si ca, de fapt, Primaria Capitalei se opune privatizarii societatii in cauza, intrucat doreste sa construiasca pe respectivele terenuri noi sedii pentru unele institutii ale statului. Licitatia de privatizare a SC PC SPLAI SA are loc astazi, la sediul AVAS.

La sfarsitul lunii iunie, AVAS a scos la vanzare un pachet de 71,2% din capitalul social al SC Prelucrarea Carnii SPLAI SA Bucuresti. Cele 206.054 actiuni urmeaza sa fie vandute la licitatie cu strigare, licitatie ce va avea loc astazi la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Pretul de pornire al licitatiei e ste de 9,25 RON/ actiune, iar valoarea totala a pachetului scos la privatizare se ridica la suma de 1,9 milioane de RON.
Pana ieri, la licitatie s-au inscris sase societati comerciale si patru persoane fizice. Este vorba despre companiile Gnir Holding SA, Scandia Romania SA, Manor Laboratory Center SRL, Interinwest SRL, BG Management Consultants SRL si Paltinis Leasing SRL, alaturi de persoanele fizice Nicorescu Dan Dumitru, israelianul Aharon Azulav, Sintu Ioan-Teodor si Dumitru Marin. Acestia se vor bate pentru achizitionarea a 71,2% din actiunile SPLAI SA, restul de 28,8 % din actiuni fiind detinute prin Programul de Privatizare in Masa (PPM).

SPLAI SA primeste, astazi, lovitura de gratie
In spatele acestei privatizari se ascund interese oculte ale primarului general al Capitalei, Adriean Videanu. Cel putin asa a afirmat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie. Acesta a sustinut ca Adriean Videanu pregateste “un tun imobiliar” in cazul SPLAI SA, urmand sa participe indirect, prin intermediul unei societati, la licitatia cu strigare de astazi pentru privatizarea fabricii de conservare a carnii.
Potrivit lui Vanghelie, Splai SA, societate de stat, detine 54.000 de metri patrati de teren la numerele 162 - 255 pe Splaiul Unirii, pentru care, insa, nu i-a fost eliberat titlul de proprietate de catre Primaria Capitalei. Potrivit presedintelui PSD Bucuresti, terenul respectiv valoreaza circa 100 de milioane de euro.

Lunganu de la AVAS, partener cu Videanu
Vanghelie a sustinut ca, astazi, la licitatie, nu se va privatiza, de fapt, societatea, ci se va prelua un drept litigios asupra terenului in cauza, intrucat nu exista un titlu de proprietate. Contactat telefonic de catre reporterii ziarului “Gardianul”, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a precizat ca suspiciunile legate de fraudarea acestei privatizari le are din studiul componentei Consiliului de Administratie al SC SPLAI SA, pe de o parte, si din componenta comisiei de privatizare a pachetului majoritar de actiuni al acestei societati. Astfel, edilul sectorului 5 ne-a dezvaluit ca din comisia de privatizare a AVAS face parte un anume domn Nicolae Corin Lunganu, prieten cu Adriean Videanu, ambii fiind din judetul Teleorman. Lunganu este fostul vicepresedinte al AVAS si este actionar, alaturi de primarul Capitalei Adriean Videanu, in doua societati: - SC Secon SA si SC Pecon SA. Vanghelie a adaugat ca Florin Lunganu are o foarte buna comunicare cu doi membri ai Consiliului de Administratie al SC Splai SA, respectiv Calin Catalin Chirita, fost primar al sectorului 5, actualmente presedinte al PD sector 5, si o fosta directoare din cadrul primariei, Gabriela Florentina Pantazlogu, la randul ei membra a filialei sector 5 a Partidului Democrat. De altfel, Vanghelie mai sustine ca Nicolae Corin Lunganu este cel care l-a numit in consiliul de administratie al SC Splai SA pe Calin Catalin Chirita.

“Adriean Videanu pregateste privatizarea SPLAI SA de circa doi ani si jumatate, insa a asteptat formula care sa-i convina”, a declarat Marian Vanghelie. Astfel, spune edilul sectorului 5, desi anuntul scoaterii la privatizare a activelor societatii a fost facut public de AVAS inca de la sfarsitul lunii iunie, au existat oameni de afaceri care, desi ar fi vrut sa se inscrie la licitatie, au renuntat de frica sa se “bata” cu Adriean Videanu. Vanghelie a subliniat inca o data ca, la licitatia de astazi, Adriean Videanu va participa indirect, printr-o firma interpusa, si va castiga. “Va rog sa ma credeti ca nu stiu cum se numeste firma, dar sigur ea va face parte din grupul de interese si de afaceri al lui Videanu”, ne-a declarat primarul Vanghelie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.