Cicatrice urate, urme de varsat de vant sau de batranete etc.  afecteaza imaginea si creeaza daune sociale. Aspectul fizic conteaza din ce in ce mai mult in cazul unui interviu pentru angajare, precum si pentru increderea in sine. Un nou tratame
Cicatrice urate, urme de varsat de vant sau de batranete etc. afecteaza imaginea si creeaza daune sociale. Aspectul fizic conteaza din ce in ce mai mult in cazul unui interviu pentru angajare, precum si pentru increderea in sine. Un nou tratament cu laser permite corectarea acestor defecte.
"Este vorba despre regenerarea cutanata cu ajutorul laserului cu lumina fractionata, care patrunde in piele si determina stimularea celulelor stem epidermice", a declarat dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog la Clinica Dermastyle. Metoda este indicata pentru o gama larga de afectiuni ale pielii: cicatrice de acnee, de la varsat de vant, urme lasate dupa interventii chirugicale, chiar si cicatrice dupa anumite forme de arsuri. "Singurele care nu pot fi tratate sunt cicatricele keloidiene, care cresc mai mult fata de relieful pielii", a mai explicat dr. Mihaela Leventer. Alte indicatii sunt: reconstructia vergeturilor, indepartarea petelor de pe piele aparute ca urmare a expunerilor la soare si a imbatranirii, pistruii, reimprospatarea pielii in cazul ridurilor. "Pana acum, nu exista tratament pentru ridurile fine si multiple aflate pe diferite parti ale corpului: obraji, decolteu, maini etc.", a mai spus dr. Mihaela Leventer. Se fac 4-6 sedinte de tratament, la un interval de aproximativ o luna. Imbunatatirea este ireversibila si se constata dupa ultima sedinta.
Cu o ora inainte de sedinta laser, pacientul este pregatit prin aplicarea unei creme anestezice. O sedinta dureaza circa 20 de minute. Roseata pielii dispare in cateva zile dupa tratament. Medicul recomanda apoi folosirea unor creme speciale (fotoprotectoare si cicatrizante). Restrictia expunerii la soare este de o saptamana dupa tratament. De asemenea, copiii cu cicatrice pot beneficia de tratamentul cu laser Fraxel, neexistand limita de varsta. O sedinta costa circa 750 de euro, in functie de marimea suprafetei de piele care urmeaza a fi tratata. Costurile sunt mult mai mici decat in Europa sau SUA. Multor pacienti li s-a schimbat viata dupa tratament.
Sacrificii
Unul din cinci
Unul din cinci romani au cicatrice de acnee. Studiile au aratat ca noua tehnologie poate trata circa 70% din imperfectiunile pielii.
Credite
Romanii incep sa apeleze la credite pentru a urma tratamente estetice care nu sunt decontate de sistemul de asigurari de sanatate.
Dr. Mihaela Leventer,
medic primar dermatolog Clinica Dermastyle


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.