Dupa canicula, vijelii si iar canicula, nu puteau sa lipseasca si incendiile. In ultimele trei zile, zeci de hectare de padure si mai multe case au fost mistuite de flacari in cåteva judete ale tarii. Nu numai accidentele sau måna omului
Dupa canicula, vijelii si iar canicula, nu puteau sa lipseasca si incendiile. In ultimele trei zile, zeci de hectare de padure si mai multe case au fost mistuite de flacari in cåteva judete ale tarii. Nu numai accidentele sau måna omului au fost cauzele incendiilor, ci si materialele lemnoase uscate din anumite zone.

12 hectare de padure si vegetatie uscata au ars de aseara in Muntii Ciucului
12 hectare de padure si vegetatie uscata au inceput sa arda de duminica seara in judetul Harghita, in Muntii Ciucului, in apropiere de Ciuc-Sangeorgiu. Zeci de pompieri si localnici s-au luptat sa stinga focul, operatiunea fiind foarte dificila. Din cauza terenului greu accesibil, in panta, autospecialele pline cu apa au ramas la poalele muntelui si doar doua tractoare au reusit sa ajunga in varf.
Oamenii s-au chinuit sa stinga focul cu lopeti si maturi, au sapat santuri si au taiat copacii cu drujbele, pentru ca incendiul sa nu se extinda la padurile din jur.

Alba: Trei copii au ars de vii in propria casa
Trei copii din judetul Alba, cu varste cuprinse intre 8 luni si 6 ani, au murit sambata seara, dupa ce camera in care se aflau a luat foc, transmite corespondentul NewsIn. Detasamentul de pompieri Aiud a fost solicitat prin numarul unic de urgenta 112 sa intervina sambata seara, aproape de miezul noptii, in localitatea Rametea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adapost pentru animale in care era amenajata o camera de dormit. Pompierii militari s-au deplasat cu doua autospeciale cu apa si spuma, pentru stingerea incendiului fiind nevoie de aproximativ o ora si 50 minute. In incendiu au ars aproximativ 40 mp din adapostul respectiv. In urma incendiului a rezultat decesul a trei minori, in varsta de 8 luni, 5 ani si 6 ani, copiii proprietarilor, care dormeau in camera incendiata. O alta minora, in varsta de 9 ani, a reusit sa se salveze singura, iesind din camera la timp. Valoarea bunurilor distruse de incendiu se ridica la aproximativ 5.000 lei.
Din primele cercetari a rezultat ca parintii celor trei minori au plecat de la domiciliu, lasandu-i dormind, iar pe masa, ca sursa de iluminare, au lasat o lumanare aprinsa, care, potrivit constatarilor pompierilor, este sursa posibila a incendiului.

Vrancea: Incendiu devastator la Soveja: sase case mistuite de flacari
Sase familii din satul Rucareni, comuna vranceana Soveja, au ramas fara case dupa ce, duminica seara, acestea au fost mistuite de flacari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.