Majoritatea oamenilor cunosc Pieria si Olimpul din mitologia greaca. Altii cunosc locurile din povestirile prietenilor care au mai fost pe aici. Oricat de magice sa fie miturile, oricat de atractive sa fie descrierile, Pieria adevarata este m

Majoritatea oamenilor cunosc Pieria si Olimpul din mitologia greaca. Altii cunosc locurile din povestirile prietenilor care au mai fost pe aici. Oricat de magice sa fie miturile, oricat de atractive sa fie descrierile, Pieria adevarata este mai frumoasa ca aceasta. Aici plajele cu nisip auriu, marea de un albastru pur, muntii si frumusetile naturale se imbina cu servicii de calitatea superioara.
Tarmul Pieriei este unic datorita plajelor superbe cu nisip fin ce se intind de-a lungul coastei pe 70 de km din Nei Pori, trecand pe la poalele muntilor Olimp si pana la raul Aliakmonas.
Aici toate dorintele turistilor isi gasesc implinirea un mediu cosmopolit si viata de noapte vibranta, un complex luxos de vacanta, potrivit atat familiilor, cat si amatorilor de sporturi nautice.
Pe langa asezarea geografica, bogata istorie a regiunii, cat si localnicii harnici, de incredere si ospitalieri, promit o vacanta comoda si placuta. Aveti nenumarate motive sa va petreceti concediul aici: plaje cu nisip auriu, mare, munte, frumuseti naturale, liniste sau antren, specialitati culinare grecesti si, nu in ultimul rand, bogata oferta de a face cumparaturi in diferitele magazine de bijuterii, haine si posete de piele.
Cea mai animata si populara statiune din regiunea Pieria este Paralia. Se afla la poalele muntelui Olimp, pe malul Marii Egee, la numai 70 de km de Salonic. Plaja lunga nisipoasa si marea care se adanceste treptat atrag turistii. Aleea de pe plaja, devine seara o animata artera pietonala cu restaurante, taverne, cafenele, locuri de distractie care isi asteapta oaspetii. Putem folosi fiecare minut de vacanta, avand la dispozitie nenumarate posibilitati de a practica sporturi nautice si/sau de a merge in excursii. La Paralia orice varsta isi gaseste distractia pe gustul ei.
Nei Pori, candva o mica localitate pescareasca la Marea Egee, a ajuns astazi o indragita statiune. Multi vin pentru plaja frumoasa, larga si curata si apa care se adanceste treptat, ideala pentru familiile cu copii. Nici aici nu lipsesc aleile strajuite de restaurante si taverne, antrenul care atrage seara de seara turistii. Nei Pori este punct de plecare pentru mai multe excursii. Platamonas, aflat in vecinatatea statiunii merita sigur o vizita.
Un sejur de 11 nopti la Nei Pori sau la Paralia costa intre 205 si 250 euro de persoana si include calatorie cu autocare cu aer conditionat, cazare in studiouri sau apartamente si serviciile unui ghid specializat, prin agentia Aeolus Turism tel: 310.25.04.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.