Doi din detinutii din Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi s-au urcat pe acoperisul cladirii pentru a protesta impotriva conditiilor oferite in inchisoare.

Duminica seara, Viorel Chiriteanu (43 ani), condamnat pentru talharie, si Cirpria
Doi din detinutii din Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi s-au urcat pe acoperisul cladirii pentru a protesta impotriva conditiilor oferite in inchisoare.

Duminica seara, Viorel Chiriteanu (43 ani), condamnat pentru talharie, si Cirprian Matei (23 ani), condamnat pentru omor, au reusit sa se catere pe acoperis, profitand si de neatentia gardienilor. Intrebati care le sunt doleantele, cei doi au spus ca vor sa-si exprime astfel nemultumirile pe care le au ca detinuti. "Cei doi nu au ajuns pana in prezent la mine. Este prima oara cand protesteaza. Se plang de conditiile din sistemul penitenciar, de faptul ca celulele sunt inghesuite", a declarat Marius Vulpe, directorul penitenciarului. Cei doi nu s-au lasat impresionati de rugamintile autoritatilor din penitenciar pentru a cobori, motiv pentru care si-au petrecut noaptea pe acoperis. Duminica seara, acestia au primit paturi si sticle cu apa de la colegii de detentie. Dupa ce au discutat cu directorul Vulpe si cu reprezentantii mass-media, detinutii au solicitat sa vina cineva de la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP). "Murim de cald. E canicula in camerele astea mici si suprapopulate. Ne coacem ca aluatul pus la dospit. Gardienii se poarta urat cu noi si nu vor sa ne scoata mai mult la plimbare", a spus unul dintre cei doi detinuti la vederea ziaristilor. "Noi monitorizam intreaga situatie, pentru a interveni in caz de nevoie. Speram sa se rezolve cat mai bine aceasta situatie", a spus Marius Vulpe.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.