Primarii de municipii sunt prea cheltuitori si nu au proiecte pe termen lung. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice, studiu care a incercat sa identifice cauza serviciilor publice neperformante. IPP a monit
Primarii de municipii sunt prea cheltuitori si nu au proiecte pe termen lung. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice, studiu care a incercat sa identifice cauza serviciilor publice neperformante. IPP a monitorizat timp de doi ani modul in care alesii locali gestioneaza resursele si coordoneaza serviciile publice locale, concluziile fiind prezentate ieri in cadrul dezbaterii "Managementul indicatorilor de performanta in administratia publica locala din Romania". "Nu avem primari vizionari, care sa investeasca pe termen lung, ci doar edili capabili sa cheltuiasca banii pentru lucrari imediate. In majoritatea municipiilor lipseste un management eficient al resurselor, cu efecte negative asupra calitatii serviciilor publice furnizate comunitatii", a declarat Adrian Moraru, directorul adjunct al IPP.   PROBLEME. IPP a avut in vedere modul in care edilii au gestionat serviciile de drumuri, alimentare cu apa si canalizare, iluminat public si salubrizare si a constatat ca trei sferturi din municipii nu au elaborate masuri de interventie in caz de dezastre, jumatate din apa furnizata se pierde pe retea, iar un sfert din suprafata oraselor rese-dinta de judet este in bezna. Mai mult, in perioada 2003-2005, 89% din locuitorii municipiilor investigate aveau acces la reteaua de apa potabila, si numai 80% la reteaua de canalizare, iar orasele Bucuresti, Galati si Braila nu-si epurau apele uzate. In 2005 existau inca municipii in care deseurile erau ridicate mai rar de trei ori pe saptamana. Proiectul a fost derulat in colaborare cu Ministerul Internelor si cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.