Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit zece oferte pentru vanzarea pachetului de actiuni de 70,21% din capitalul firmei Prelucrarea Carnii Splai, din partea unor firme si persoane fizice. Restul actiunilor reprezentand 28,78 % s
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit zece oferte pentru vanzarea pachetului de actiuni de 70,21% din capitalul firmei Prelucrarea Carnii Splai, din partea unor firme si persoane fizice. Restul actiunilor reprezentand 28,78 % sunt detinute de P.P.M.Termenul limita de depunere a ofertelor a fost ieri, intrucat licitatia cu strigare este anuntata pentru astazi, la ora 13:00, la sediul Autoritatii.Pretul de pornire a licitatiei este de 9,25 lei/actiune, iar valoarea pachetului de actiuni scos la vanzare este de 1,9 milioane lei, informeaza AVAS.Firmele care doresc sa preia pachetul de actiuni sunt GNIR Holding, Scandia Romania, Manor Laboratory Center, Interinwest, BG Managament Consultants si Paltinis Leasing. Aceeasi intentie au si patru persoane fizice, respectiv Dan Dumitru Nicorescu, Azulav Aharon, Ioan Teodor Sintu si Marin Dumitru, precizeaza sursa citata.S.C. PC Splai S.A. Bucuresti are ca activitate principala productia si conservarea carnii. Actuala oferta de vanzare a fost publicata in data de 26 iunie 2007. Este a doua intentie a AVAS de privatizare a companiei, dupa esecul din primavara anului trecut. La acea data, firma Getico Exim Bucuresti a castigat licitatia pentru preluarea societatii de prelucrare a carnii, pentru 2,8 milioane de euro, insa tranzactia nu a fost finalizata, intrucat proprietarul Getico a decedat. Vanghelie: Videanu pregateste un tun imobiliar Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, l-a acuzat ieri pe primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, ca pregateste "un tun imobiliar" in cazul vanzarii firmei, urmand sa participe indirect la licitatie, prin intermediul unei societati.Potrivit lui Vanghelie, Splai S.A. detine 54.000 de metri patrati de teren la numerele 162 - 255 pe Splaiul Unirii, pentru care nu i-a fost eliberat titlul de proprietate de catre Primaria Capitalei. Iar terenul respectiv valoreaza circa 100 de milioane de euro.Vanghelie a sustinut ca la licitatia de astazi nu se va privatiza, de fapt, societatea Splai, ci se va prelua un drept litigios asupra terenului in cauza, intrucat nu exista un titlu de proprietate. Societatea in spatele careia se va afla Videanu va castiga licitatia, intrucat este singura care isi va permite sa liciteze cel mai mult, stiind ca pentru dreptul litigios respectiv se va judeca cu Primaria Capitalei, adica tot cu primarul Adriean Videanu, a spus Vanghelie, citat de Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.