Persoanele care traiesc in zone cu trafic intens prezinta mari riscuri de a dezvolta arterioscleroza. Expunerea pe termen lung la aerul poluat din zonele intens circulate provoaca ingrosarea arterelor si au un risc mare de a deveni victimele unui inf
Persoanele care traiesc in zone cu trafic intens prezinta mari riscuri de a dezvolta arterioscleroza. Expunerea pe termen lung la aerul poluat din zonele intens circulate provoaca ingrosarea arterelor si au un risc mare de a deveni victimele unui infarct, potrivit unui studiu al echipei de cercetatori de la Universitatea din Duisburg-Essen. "Cea mai importanta descoperire pe care am facut-o este ca locuirea in zone intens circulate este asociata cu aparitia maladiei arterelor coronariene", a subliniat autorul studiului. Studiul este primul care arata concret legatura dintre poluare si arterioscleroza. Persoanele care locuiau la o distanta de peste 200 de m de zonele intens circulate prezentau cu 63% mai putine riscuri fata de cele aflate pe o raza de 50 de m.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.