Cinci politisti nu au reusit sa vorbeasca cu un rom suspectat ca a furat telefonul unei jurnaliste, pe motiv ca suspectul era beat si violent.
Jurnalista saptamanalului Bihoreanul, Adriana Daraban, cea care a ramas fara telefonul mobil dupa o vi
Cinci politisti nu au reusit sa vorbeasca cu un rom suspectat ca a furat telefonul unei jurnaliste, pe motiv ca suspectul era beat si violent.
Jurnalista saptamanalului Bihoreanul, Adriana Daraban, cea care a ramas fara telefonul mobil dupa o vizita de documentare in colonia de romi din Tileagd, nu a primit nici un raspuns de la politie cu privire la plangerea formulata joia trecuta. Asta in conditiile in care, dupa cateva investigatii facute pe cont propiu, cu sprijinul sotiei bulibasei din colonie, a aflat la cine se afla telefonul, dar politistii care au insotit jurnalistii in colonie nu au facut nimic pentru a-i recupera mobilul. "Nevasta bulibasei mi-a zis ca telefonul meu e la unu schiop. Politistii erau de fata si le-am zis sa mearga la el, sa incerce sa vorbeasca, da' au zis ca e violent, sa mergem la sectie si sa depun o reclamatie", a povestit jurnalista. Apoi, politistii i-au spus ca vor incerca sa stea de vorba cu cel la care se afla telefonul, insa a doua zi cand se calmeaza, deoarece atunci era beat si violent. "I-am convins sa mai faca o tentativa in ziua aia si unul dintre ei i-a capacitat si pe ceilalti doi sa se intoarca atunci in colonie sa incerce. S-au intors inapoi dupa vreo 10 minute si mi-au zis ca nu s-au mai dus ca au sunat la Politia Alesd si ca vine si de acolo o trupa. A venit seful Politiei Alesd cu inca doi politisti, insa au zis ca nu se poate discuta cu ala, ca omul e violent, ca-si schimba declaratiile, ca acuma zice ca l-a luat, acuma ca nu", a mai spus Adriana Daraban.
Politistii i-au promis ca o vor suna sa-i spuna cum merg cercetarile, insa nu a mai primit nici o veste. In cursul zilei de ieri am solicitat o pozitie a IPJ Bihor cu privire la cele intamplate. Ni s-a cerut sa facem o cerere in scris, insa pana la inchiderea editiei nu am primit nici un raspuns.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.