Biroul Federal american de Investigatii (FBI) a perchezitionat impreuna cu Fiscul (IRS) domiciliul din Alaska al senatorului republican Ted Stevens, intr-o investigatie menita sa lamureasca posibila sa asociere cu o companie din domeniul petrolier, i
Biroul Federal american de Investigatii (FBI) a perchezitionat impreuna cu Fiscul (IRS) domiciliul din Alaska al senatorului republican Ted Stevens, intr-o investigatie menita sa lamureasca posibila sa asociere cu o companie din domeniul petrolier, informeaza Reuters, preluata de Rompres.

"FBI si IRS efectueaza o perchezitie aprobata de instanta in Girdwood, Alaska", a confirmat un purtator de cuvant al Biroului Federal de Investigatii fara insa a da detalii asupra acestui caz.

Republicanul Ted Stevens este cel mai longeviv senator din istoria acestei institutii, el reprezentand Alaska in Camera Superioara a Congresului de la Washington inca din data de 24 decembrie 1968.

"Avocatii mei au fost instiintati azi-dimineata ca agenti federali doresc sa-mi perchezitioneze casa din Girdwood. Continuu sa cred ca investigatia isi va urma cursul fara a se ajunge la concluzia ca i-as fi influentat in vreun fel desfasurarea", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de senatorul american.

In luna mai, Bill Allen, pe atunci presedintele firmei petroliere VECO, si vicepresedintele Rick Smith au pledat "vinovat" pentru diferite acuzatii de coruptie, admitand ca au mituit cu peste 400.000 de dolari congresmeni reprezentand Alaska. Potrivit Reuters, Allen a contribuit cu donatii la campania electorala a lui Stevens, supervizand, de asemenea, renovarea casei senatorului in anul 2000.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.