Preafericitul Patriarh Teoctist a murit, ieri, in jurul orei 17.00, la scurt timp dupa ce fost operat de cancer la prostata, la Spitalul Fundeni din Capitala. Acesta a facut un stop cardiac si nu a mai putut fi resuscitat, in ciuda eforturilor depus
Preafericitul Patriarh Teoctist a murit, ieri, in jurul orei 17.00, la scurt timp dupa ce fost operat de cancer la prostata, la Spitalul Fundeni din Capitala. Acesta a facut un stop cardiac si nu a mai putut fi resuscitat, in ciuda eforturilor depuse de medici. Seful Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) s-a internat duminica pentru un control de rutina, pe care Teoctist il facea in fiecare an si care ar fi trebuit sa dureze pana miercuri. Medicii au constatat insa ca prostata acestuia trebuie extirpata de urgenta si drept urmare au decis sa-l opereze imediat. Interventia chirurgicala a fost sustinuta de profesorul Ionel Sinescu, seful Clinicii de Urologie si, aparent, nu a ridicat nicio problema de natura sa complice starea de sanatate a pacientului, care si-a revenit la scurt timp dupa interventie. Mai mult, medicii erau optimisti si sperau ca Preafericitul Parinte va putea fi externat in maximum o saptamana. Patriarhul Teoctist avea 92 de ani si se afla in fruntea Bisericii Ortodoxe de peste 20 de ani. Potrivit canoanelor bisericesti, urmatorul patriarh va fi ales peste 41 de zile, iar pentru aceasta functie vor candida trei fete bisericesti. Pana atunci, Biserica va fi condusa de Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.