>> S-a stins si Michel Serrault

Unul dintre  cei mari mari actori francezi, Michel Serrault, a decedat duminica seara, la varsta de 79 de ani. Suferea de o lunga maladie, iar in iunie fusese externat din spitalul unde petrecuse mai m
>> S-a stins si Michel Serrault

Unul dintre cei mari mari actori francezi, Michel Serrault, a decedat duminica seara, la varsta de 79 de ani. Suferea de o lunga maladie, iar in iunie fusese externat din spitalul unde petrecuse mai multe saptamani. Vestea a indoliat si varfurile politicii din Hexagon. Presedintele Nicolas Sarkozy, primul ministru FranIois Fillon, ministrul Culturii au transmis ieri mesaje de condoleante, omagiind acest "monument al lumii teatrului si cinematografului". Michel Serrault s-a nascut in 1928 si era pregatit din copilarie sa cultive doua pasiuni - sa-l slujeasca pe Dumnezeu si sa-i faca pe oameni sa rada. Din fericire, a imbratisat-o pe a doua, cu o forta cameleonica pe care putini actori o au. A debutat in cinema cu thriller-ul "Diaboliques", in regia lui Henri-George Clouzout, insirand in timp 135 de lungmetraje. In 1978, cariera lui e relansata stralucitor cu rolul travestitului Zaza din comedia lui Edouard Molinaro, "La Cage aux folles". Michel Serrault a fost distins de trei ori cu Premiul Cesar (pentru rolurile din "La Cage aux folles", "Garde a vue" si "Nelly si Monsieur Arnaud"a publicand tot trei volume de memorii, cel mai recent in 2004.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.