Un sondaj al Statisticii spune ca in industria prelucratoare, in servicii, in vinzarile cu amanuntul si in constructii vor exista cresteri in perioada iulie-septembrie.

In sectorul industriei, managerii estimeaza o tendinta de creste
Un sondaj al Statisticii spune ca in industria prelucratoare, in servicii, in vinzarile cu amanuntul si in constructii vor exista cresteri in perioada iulie-septembrie.

In sectorul industriei, managerii estimeaza o tendinta de crestere a productiei in trimestrul al treilea, atit pentru volumul productiei din industria prelucratoare (sold conjunctural +16%), cit si pentru stocul de contracte si comenzi (sold conjunctural +10%).

Soldul conjunctural exprima tendinta de evolutie a indicatorilor fata de perioada de referinta si inseamna diferenta procentuala dintre variantele extreme (procente de crestere si procente de scadere).

Pentru exportul de produse finite se estimeaza un trend usor pozitiv (sold conjunctural +6%), precum si o usoara tendinta de crestere a competitivitatii produselor romanesti pe piata Uniunii Europene (sold conjunctural +6%).

Managerii din industria prelucratoare estimeaza ca preturile vor creste intr-un ritm comparabil cu cel inregistrat in luna iunie (sold conjunctural +11%).

Activitatile de constructii vor avea o tendinta pozitiva in trimestrul trei, atit ca volum al productiei (sold conjunctural +33%), cit si in privinta stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +31%), iar preturile lucrarilor din sector vor fi la acelasi nivel cu cele prognozate in luna precedenta (sold conjunctural +28%).

Managerii societatilor comerciale din domeniul comertului cu amanuntul estimeaza pentru urmatoarele trei luni o tendinta pozitiva a situatiei economice (sold conjunctural +39%). Pentru urmatoarele trei luni, se asteapta o crestere a comenzilor pentru marfurile din import (sold conjunctural +13%).

Managerii considera ca preturile de vinzare cu amanuntul vor creste (sold conjunctural +26%), dar ritmul de crestere va fi mai putin accelerat decit pina acum (55% din opinii).

Situatia economica din sectorul serviciilor in ultimele trei luni a fost apreciata ca fiind buna, atit pe total activitate (sold conjunctural +24%), cit si pe grupe de marime a intreprinderilor.

Conform estimarilor din luna iulie 2007, cererea de servicii (cifra de afaceri) isi va mentine pentru urmatoarele trei luni, pe ansamblul sectorului, trendul ascendent (sold conjunctural +27%).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.