In orasul F., un spital al carui director e liberal capata de la buget mai multi bani decat al doilea spital. Nu conteaza din ce partid face parte directorul celui de-al doilea spital. Fapt e ca nu-i liberal. Cu toate acestea, in spitalul sau sunt in
In orasul F., un spital al carui director e liberal capata de la buget mai multi bani decat al doilea spital. Nu conteaza din ce partid face parte directorul celui de-al doilea spital. Fapt e ca nu-i liberal. Cu toate acestea, in spitalul sau sunt internati mai multi pacienti liberali, care se fac bine, in timp ce pacientii liberali din primul spital mor pe capete. In oras, nimeni nu stie ce politica se face acolo, Sus. Putem spune ca oamenii nu dau ortul popii din punct de vedere politic, ci dupa cum vrea Dumnezeu. Iar daca se vindeca, e tot din voia Lui. Ministrul liberal insa nu vede lucrurile astfel si suplimenteaza fondurile tot la spitalul directorului liberal. Fiind mai multi bani, e normal ca posturile sa fie ocupate in cea mai mare parte, corect, prin concurs, numai de
liberali.


In orasul F. lumea nu se mai mira de nimic, de cand la Opera canta numai baritoni liberali, tenorii si basii sunt toti liberali, ba chiar si masinistii. Cat despre soliste, toate-s sotii si amante de liberali. Ultimele premiere au fost, logic, niste succese culturale liberale. In oras se vorbeste cu multa mandrie cum a fost barbierul din Sevilla, actul intai - pedist si actul al doilea - liberal si cati bani au dat la masa la nunta lui Figaro fruntasii liberali ai judetului si oaspetii liberali din Bucuresti.


In ciuda faptului ca o parte din incasarile de la Opera merge tot la primul spital, bolnavii liberali se muta cu droaia in al doilea spital. Niste nerecunoscatori, spune directorul liberal. Si ce nu le-am dat: morga noua, cimitir la doi pasi, fanfara militara si cate un popa liberal pentru ultima impartasanie, pe fiecare etaj. Reporterul principalului ziar liberal din F. face o ancheta cu caracter intern si tot ce parea de neinteles devine simplu ca buna ziua. In al doilea spital, atat viata, cat si moartea au mai multe variante. Injectiile sunt, e drept, pediste, dar bandajele sunt udemeriste, pireurile fara sare sunt peremiste, algocalminele sunt conservatoare, iar operatiile sunt facute de o alianta. Se mai cearta chirurgii pesedisti cu anestezistii penegisti, cate un activist PIN fara noroc se trezeste la reanimare si fara penis, dar in mare lucrurile stau mult mai bine ca in primul spital. Iar cand directorul celui de-al doilea spital il convinge sa se interneze la el pe un vice udemerist, subventiile incep sa vina din toate partile: de la Soros, de la Uniunea Europeana, de la guvernul maghiar, de la Uniunea secuilor liberi din Venezuela, de la Fundatia artistica "Poetii nostri", de la Congresul American si din Afganistan, de la un taliban care a studiat la Targu-Mures.


Iese bineinteles scandal, ziarele cu simpatii liberale scriu despre discriminare pozitiva, iar tabloidele patriotice duc acuzatiile si mai departe, acuzand toate tipurile de discriminari: convexe, bipolare, piramidale, ortoepice si maniheiste. Faptele insa sunt fapte: vicele udemerist se insanatoseste si guvernul e nevoit sa suplimenteze banii la Sanatate. Cum ar veni, la primul spital.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.