Intr-un scurt interviu acordat Romaniei libere, fostul inspector general scolar din Cluj, Titiana Zlatior, sustine ca scandalul tesut in jurul ei este "o facatura politica"

>> Ce credeti despre raportul "Zlatior" care va acuza, print
Intr-un scurt interviu acordat Romaniei libere, fostul inspector general scolar din Cluj, Titiana Zlatior, sustine ca scandalul tesut in jurul ei este "o facatura politica"

>> Ce credeti despre raportul "Zlatior" care va acuza, printre altele, de abuz in functie si de frauda?

Raportul e plin de acuze injuste la adresa mea. Mi se reproseaza ca am scos posturi la concurs pentru "oamenii lui Zlatior". Nu este adevarat. Era vorba de 4 posturi neintroduse in baza de date, intre timp in raport apar 600. Este vorba de o discreditare si de un abuz. Persoana care a venit in control de la minister m-a sunat la 6 dimineata sa-mi spuna ca era in Cluj, dar eu aveam deja de o zi demisia semnata de ministru. Ei trebuiau sa anunte daca era un control de audit. Asa se face! Concluziile pe care mi le-au prezentat mie sunt iesite din termen, pentru ca la data respectiva eu eram deja director de scoala. Sunt lucruri contradictorii si aberante.

>> S-a scris in presa ca ati fi facilitat angajarea pe criterii de rudenie a sotiei fratelui primarului Emil Boc si alte...

Nu este adevarat. Nu vreau sa se interpreteze ca intru intr-o polemica, practic eu am plecat de la ISJ, nu mai am calitatea de a da interviuri... (ridica din umeri)

>> Raportul ministerului a ajuns acum si la Politie...

Ceea ce mi se imputa este acea suma de 50.000 de lei cu care am platit firma de avocatura. Dar Ministerul a aprobat aceste cheltuieli, a vazut unde merg banii. Practic, ei ca sa recupereze banii, trebuie sa imi intenteze o actiune in justitie. Dar eu ma gandesc acum serios sa dau la randul meu Ministerul in judecata pentru felul in care s-a efectuat controlul si pentru intreg raportul.

>> Regretati ca ati acceptat postul de inspector general?

Nu regret pentru ca am facut si lucruri utile. Am avut controale de la Curtea de Conturi care nu mi-a reprosat niciodata nimic si m-a descarcat de gestiune. Ministerul a aprobat bugetul de fiecare data! Este o chestie politica, toata aceasta problema.

>> In aceasta lumina, cum vedeti astfel de numiri in functie, pe astfel de posturi, pe criterii politice?

Cred ca nu sunt de bun augur pentru sistem. Ar fi fost de mult necesar ca toate partidele sa discute si sa aprobe o strategie de lunga durata, or daca schimbi conducerea din doi in doi ani sau din luna in luna nu se poate obtine o coerenta. Noi am avut rezultate bune pe parcursul mandatului meu. Ministerul chiar a recunoscut ca s-a inspirat din strategia de dezvoltare a Clujului in realizarea propriei strategii.

ISTORIC

Conducerea Inspectoratului scolar Judetean a trimis saptamana trecuta raportul "Zlatior", intocmit de Minister, Serviciului Fraude din cadrul IPJ Cluj. Politistii au demarat cercetarile cu privire la modul in care au fost cheltuiti o jumatate de miliard de lei vechi in procese pierdute cu mai multi directori de scoli destituiti in mod ilegal, precum si legalitatea mai multor licitatii. Titiana Zlatior a fost contestata inca din primele zile de mandat, fiind numita la propunerea PD. Ea a demisionat "din motive personale", dupa ce s-a schimbat portofoliul ministerial de la PD la PNL, in primavara acestui an.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.