Aviatia Utilitara din Timisoara va ramane fara ultimele doua elicoptere pe care le foloseste, pentru ca aparatele trebuie casate. In plus, aparatele sunt de fabricatie ucraineana si zborul lor nu mai este permis din momentul intrarii in Uniunea Europ
Aviatia Utilitara din Timisoara va ramane fara ultimele doua elicoptere pe care le foloseste, pentru ca aparatele trebuie casate. In plus, aparatele sunt de fabricatie ucraineana si zborul lor nu mai este permis din momentul intrarii in Uniunea Europeana.
Consilierii judeteni sunt cei care vor decide soarta aparatelor de zbor, vechi de aproape 40 de ani, insa presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat ca ele vor fi dezmembrate si vandute pe bucati catre cei care mai au aparate de acest fel in dotare. "Ele pot fi folosite in Ucraina si Moldova, deci se poate sa fie cumparate de firme de acolo. Nu avea rost sa dam bani pentru repararea lor din moment ce ele nici nu pot zbura. Oricum, se va face o licitatie publica si pentru casarea lor, iar banii vor intra in bugetul Aviatiei Utilitare, societate care apartine Consiliului Judetean", a precizat Ostaficiuc.
Conducerea CJ Timis analizeaza posibilitatea ca, in bugetul pentru 2008, sa fie cuprins si un proiect pentru cumpararea de elicoptere noi, care sa fie folosite si pentru lucrari aviochimice, dar si in caz de catastrofe naturale. Administratia judeteana a cerut de la Ministerul Sanatatii si elicoptere pentru a dota o baza SMURD, dar nu s-a primit nici un raspuns. Societatea aeronautica mai are in dotare trei avioane si gazduieste la aeroportul Cioca si aparate de zbor ale unor persoane private.




Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.