Proiectele de asistenta militara ale Washingtonului cu partenerii sai arabi, anuntate luni si destinate contracararii influentei Iranului, nu vor destabiliza regiunea, a declarat luni secretarul de stat american, Condoleezza Rice, informeaza AFP, pre
Proiectele de asistenta militara ale Washingtonului cu partenerii sai arabi, anuntate luni si destinate contracararii influentei Iranului, nu vor destabiliza regiunea, a declarat luni secretarul de stat american, Condoleezza Rice, informeaza AFP, preluata de Rompres.

Doamna Rice a respins acuzatiile Teheranului potrivit carora livarile de arme americane catre Orientul Mijlociu vor raspandi teama, vor afecta legaturile intre tarile arabe si, mai mult, vor imputa responsabilitatea acestei destabilizari regimului iranian.

"Nu exista nicio indoiala: Iranul reprezinta singura amenintare majora lansata intereselor americane in regiune si proiectului in Orientul Mijlociu pe care-l dorim", a afirmat doamna Rice in timpul unei escale pe aeroportul Shannon (Irlanda), in calatoria care o va conduce marti catre Egipt, prima etapa a turneului sau in Orientul Mijlociu.

Condoleezza Rice, insotita de ministrul american al apararii Robert Gates, urmeaza sa se deplaseze in Egipt, Arabia Saudita, Kuweit si Emiratele Arabe Unite.

"Daca va exista destabilizare in regiune, aceasta trebuie atribuita regimului iranian", a adaugat ea.

Contractele de asistenta militara, anuntate luni de Washington, includ 13 miliarde de dolari pentru Egipt, 30 de miliarde pentru Israel si 20 de miliarde pentru Arabia Saudita.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.