Datele recentului sondaj de opinie Gallup realizat in luna iulie 2007 trebuie privite cu prudenta. Dar si cu atentie. E, de fapt, primul sondaj care semnaleaza schimbari semnificative in perceptia alegatorilor. Cresterea cu 10% a procentelor de incr
Datele recentului sondaj de opinie Gallup realizat in luna iulie 2007 trebuie privite cu prudenta. Dar si cu atentie. E, de fapt, primul sondaj care semnaleaza schimbari semnificative in perceptia alegatorilor. Cresterea cu 10% a procentelor de incredere in premierul Calin Popescu-Tariceanu ar fi fost catalogata intr-o democratie mai veche decat cea de la noi ca spectaculoasa. La fel si scaderea cu 16% a increderii in presedintele Basescu. Ampla fluctuatie a graficului in ceea ce priveste increderea populatiei isi gaseste un corespondent si in intentia de vot pentru partide: PD scade de la 50-51% la 41%, PNL se mai redreseaza la 12%, iar PSD creste la 20%. Acolo unde lucrurile sunt de mult asezate, unde populatia nu mai reactioneaza cu naivitate la orice actiune populista, unde justitia nu raspunde la comanda politica, nu face „show“-uri televizate cu „corupti“ pentru influentarea alegatorilor si unde sociologii care controleaza sondarea opiniei publice nu sunt in slujba unui politician sau altul, astfel de date ar fi extrem de semnificative.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.