Pentru cine nu cunoaste sala ARCUB - fosta ARLUS, Asociatia de prietenie Romania-Uniunea Sovietica din Bucuresti, trebuie sa stiti ca este simpatica si foarte mica. Abia incap cateva sute de oameni, inclusiv in picioare. Cine a organizat mascarada nu
Pentru cine nu cunoaste sala ARCUB - fosta ARLUS, Asociatia de prietenie Romania-Uniunea Sovietica din Bucuresti, trebuie sa stiti ca este simpatica si foarte mica. Abia incap cateva sute de oameni, inclusiv in picioare. Cine a organizat mascarada numita congres al federatiei de pensionari a mizat, evident, pe televizarea in direct. Au facut-o televiziunile oligarhilor Vantu si Voiculescu, mult infierati si mult castigati de pe urma publicitatii. Fie si negative.
As vrea sa-i transmit presedintelui Basescu intrebarile si opiniile matusii mele pensionare, Ioana Negreanu, din Bucuresti, B-dul Camil Ressu, sector 3, pe care oameni ca ea n-au avut ocazia sa le comunice prin intermediul microfonului de la ARCUB: "Domnule presedinte, cum indrazniti sa veniti la o adunare a pensionarilor, dupa ce atata timp ati refuzat sa promulgati legea majorarii pensiilor? Si daca va faceti probleme cu privire la aceasta lege, de ce ati promulgat-o? Daca ati promulgat-o, ce vreti sa demonstrati cu insistenta fata de sursele finantarii ei? Credeti dumneavoastra ca ar fi fost cineva idiot si iresponsabil sa promoveze o lege fara acoperire financiara? Lasati-i pe liberali sa raspunda pentru legea lor si daca, asa cum singur ati marturisit, va preocupa ca veti fi pus sa raspundeti in 2009 la alegerile prezidentiale pentru aceasta lege pe care n-ati dorit-o, nu va faceti griji, lasati-i pe liberali la guvernare, sa-si asume responsabilitatea pentru aplicarea pana la capat a legii pe care au promovat-o".
"Pensionarii ar trebui sa condamne PNL la guvernare inca 10 ani cel putin, ca sa aiba timp sa demonstreze ca nu si-au batut joc de oameni, asa cum faceti dumneavoastra, domnule presedinte Basescu. Pacat de sangele varsat de tineri la revolutie si pacat ca ati reusit sa demonstrati ca un vechi comunist ca Ion Iliescu e mai cinstit - si in mod sigur, mai sarac - decat un comunist de ultim esalon ca dumneavoastra. Am certat-o pe nepoata mea pentru ca foloseste expresii cam tari in legatura cu dvs., dar ma tem ca trebuie sa-i dau dreptate cand spune ca uneori e cazul sa spui lucrurilor pe nume".
"Profit de aceasta ocazie si va informez, domnule presedinte, ca mie imi place Dinu Patriciu si cred ca daca ar mai exista doi-trei ca el eram astazi departe, peste toate tarile foste comuniste. Imi place si Bogdan Olteanu si mi-a fost mie rusine pentru functia dv. cand l-ati facut lichea pe presedintele Camerei Deputatilor. Nu va dati seama ca va descalificati, cand insultati oamenii? Ce fel de presedinte al tuturor romanilor sunteti? Sunteti doar presedintele PD si nimic altceva. Eu sunt liberala din tata-n fiu si nu ma simt reprezentata de dv. Cine ma reprezinta in Parlament este Crin Antonescu, pe care la votul uninominal il votez oricand. Si va mai informez ca imi plac foarte mult fratii Orban. Stiu ca dv. nu va plac, pentru ca nu sunt la PD, daca ar fi la PD, in mod sigur i-ati lauda. In final, va mai spun si ca sunt monarhista si consider ca revenirea Romaniei la monarhie este solutia optima pentru Romania".
Este opinia unei foste profesoare de matematica, ulterior analist-programator la Centrul de Calcul din Pitesti, care, din 1991 incoace, a trait cu aproximativ trei milioane de lei vechi pensie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.