Consecinta. Pentru ca nu exista suficiente pubele, oamenii arunca mizeria pe unde apuca Municipalitatea incearca de mai bine de doi ani sa ofere Bucurestiului o imagine de Capitala europeana. Cam tot de atunci, primarul general anunta ca va desemna
Consecinta. Pentru ca nu exista suficiente pubele, oamenii arunca mizeria pe unde apuca Municipalitatea incearca de mai bine de doi ani sa ofere Bucurestiului o imagine de Capitala europeana. Cam tot de atunci, primarul general anunta ca va desemna prin licitatie o firma care va dota orasul cu mobilier stradal la standarde occidentale, ce va cuprinde inclusiv cosuri de gunoi moderne. Dupa ultimele declaratii ale edilului-sef, se pare ca multasteptata licitatie va avea loc in aceasta toamna. Pana atunci, insa, bucurestenii se vad in situatia de a arunca sticlele de plastic, pachetele de tigari goale sau ambalajele direct pe jos. Si aceasta fie din cauza ca nu au responsabilitate civica, fie ca o buna parte dintre cosurile de gunoi figureaza, la societatile de salubrizare sau administratiile domeniului public (ADP), doar pe hartie. Sectorul 5 sta cel mai prost la acest capitol Cea mai grava situatie se inregistreaza in sectorul 5 al Capitalei. Desi autoritatile locale spun ca au montat 3.000 de cosuri de gunoi pe toate arterele intens circulate, acestea ori sunt pline ochi, ori au fost vandalizate. "In tot sectorul ne confruntam cu astfel de probleme, nu numai in cartierele marginase. Imaginea dezolanta a cosurilor de gunoi stricate sau a agentilor economici care arunca resturile langa pubele se vede si in centru, chiar pe bulevardul cu Primaria Capitalei", ne-a declarat Octavian Mirea, directorul ADP sector 5. Zona administrativa cu cele mai putine cosuri de gunoi, aproape 600, este sectorul 4. In aceste conditii, reprezentantii primariei nu catadicsesc sa inlocuiasca pubelele stricate sau monteaza unele aproape inutile, la semafoare, pentru soferi, dupa modelul edilului sectorul 3, Liviu Negoita. Cel mai bine la acest capitol se pare ca sta sectorul 2. Aici, firma de salubrizare a montat peste 20.000 de pubele stradale, dintre care, din cauza bucurestenilor "deranjati" de ele, saptamanal trebuie inlocuite trei sferturi dintre acestea.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.