O delegatie de la Vatican va participa vineri la funeraliile Patriarhului Teoctist, iar Papa Benedict al XVI-lea (foto) va trimite Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane o telegrama de condoleante.

"Nuntiatura Apostolica in Romania
O delegatie de la Vatican va participa vineri la funeraliile Patriarhului Teoctist, iar Papa Benedict al XVI-lea (foto) va trimite Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane o telegrama de condoleante.

"Nuntiatura Apostolica in Romania a aflat cu durere de trecerea la cele vesnice a Prea Fericitului Patriarh Teoctist, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane. Suntem alaturi de intreaga Biserica Ortodoxa Romana si de poporul credincios, amintindu-ne de acest mare Patriarh care s-a implicat mult in dialogul ecumenic si mai presus de toate ne amintim de istorica invitatie facuta Papei Ioan Paul al II-lea de a vizita Romania", se arata in comunicatul de presa remis de Monseniorul Lauro Lalli, insarcinat cu Afaceri al Nuntiaturii Apostolice.


GRECO-CATOLICII. Presedintele Sinodului Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, Lucian, a transmis de asemenea un mesaj de condoleante Sfantului Sinod al BOR.
"Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, se uneste in rugaciune cu toti Ierarhii, clerul, persoanele consacrate si fiii Bisericii Ortodoxe Romane pentru a cere Tatalui Ceresc pace si usurare multa, iertarea pacatelor si odihna vesnica Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist (...) de dincolo de zari, Patriarhul Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea se vor ruga pentru Unitatea Bisericii, pentru pacea si buna intelegere dintre ortodocsi si greco-catolici", se arata in mesaj.


RUSIA. Si Biserica Ortodoxa din Rusia a primit cu adanca durere vestea mortii Patriarhului roman Teoctist. "A fost un lider intelept, iar moartea sa reprezinta o mare pierdere nu doar pentru Biserica Ortodoxa a Romaniei, ci pentru intreaga lume ortodoxa", a declarat ieri episcopul Mark Egorievski intr-un interviu acordat agentiei de presa ITAR-TASS.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.