Controalele de pe litoralul romanesc vor fi intensificate pentru a se evita riscul altei imbolnaviri in masa.
Probele mai multor sute de angajati vor fi trimise la laboratorul ASPJ pentru verificare.
Autoritatea de sanatate Publica Judetean
Controalele de pe litoralul romanesc vor fi intensificate pentru a se evita riscul altei imbolnaviri in masa.
Probele mai multor sute de angajati vor fi trimise la laboratorul ASPJ pentru verificare.
Autoritatea de sanatate Publica Judeteana Constanta isi intensifica verificarile la nivelul angajatilor din domeniul alimentatiei publice de pe litoralul romanesc. Primele 40 de probe au fost recoltate de la persoanele care au domiciliul stabil in Navodari. Aceasta decizie a fost luata de conducerea ASPJ, ca urmare a focarului de toxiinfectie alimentara care a avut loc la Tabara din Navodari. Rezultatele primelor analize au fost negative, insa specialistii au hotarat ca ancheta sa fie largita. Tuturor persoanelor cu domiciliul in Navodari care lucreaza pe litoral le vor fi recoltate coproculturi. Aceasta masura a fost luata de catre autoritati pentru a fi evitata o alta imbolnavire in masa. "Pana la sfarsitul lunii viitoare speram sa finalizam aceasta ancheta. Controlul nu a ajuns nici macar la jumatate. Au fost testate 40 de persoane, iar in total cred ca vom efectua aproximativ 350 de analize", a declarat directorul ASPJ Constanta, dr. Marius Enescu. Chiar daca o evidenta a starii de sanatate ar trebui sa existe inainte ca o persoana sa fie angajata, reprezentantii Autoritatii de Sanatate au declarat ca nu pot avea incredere in fisa medicala pe care lucratorii o detin in prezent. Un motiv este posibilitatea ca acestia sa se fi imbolnavit pe parcurs sau ca analizele sa fi fost efectuate necorespunzator.
Rezultate gresite
Analizele efectuate de angajatii din blocul alimentar al Taberei SIND Navodari la laboratorul particular au avut rezultate diferite fata de cele efectuate la laboratorul Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana Constanta. Dr. Marius Enescu a declarat ca, pentru a fi evitata aceasta situatie, toate probele vor fi duse la laboratorul ASPJ Constanta. "Nu putem sa mai riscam ca rezultatele controalelor sa fie eronate, fapt pentru care toate analizele vor fi facute la ASPJ. In aceasta perioada cu temperaturi extrem de ridicate riscul de imbolnavire este mult mai mare", a declarat directorul ASPJ Constanta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.