Preafericitul Parinte Patriarh Teoctist a decedat in dupa-amiaza zilei de ieri, la ora 17.00, in urma unui stop cardiac, la varsta de 92 de ani. Patriarhul fusese internat la sectia de Urologie a spitalului "Fundeni", pentru efectuarea unei operatii
Preafericitul Parinte Patriarh Teoctist a decedat in dupa-amiaza zilei de ieri, la ora 17.00, in urma unui stop cardiac, la varsta de 92 de ani. Patriarhul fusese internat la sectia de Urologie a spitalului "Fundeni", pentru efectuarea unei operatii la prostata. Desi interventia chirurgicala s-a desfasurat in conditii bune, pe fondul unei complicatii, Patriarhul Teoctist a decedat. Decesul a fost consemnat de o comisie a Spitalului Clinic Fundeni, formata din medicii prof. dr. Ionel Sinescu, seful Centrului de Chirurgie Urologica, prof. dr. Dan Tulbure, seful Centrului Anestezie Terapie Intensiva si dr. Constantin Popa, managerul Institutului Clinic Fundeni, care au explicat ca, in perioada postoperatorie, pe fondul unor suferinte cronice mai vechi, s-a dezvoltat o suita de complicatii cardiace, care a culminat cu o oprire a cordului ce nu a raspuns la manevrele de resuscitare. Cel care a fost pentru mai bine de doua decenii Parintele spiritual al tuturor romanilor, inchinandu-si intreaga viata si slujire poporului pe care l-a iubit cu devotament si jertfelnicie, a plecat dintre noi cu aceeasi discretie ce i-a caracterizat intreaga existenta, spre a fi pururea rugator pentru credinciosii care l-au iubit si ascultat. Patriarhul Teoctist va fi inmormantat langa inaintasii sai, in Catedrala Patriarhala din Bucuresti, alaturandu-se astfel marilor suflete care au calauzit Biserica Ortodoxa Romana. Dumnezeu sa-l aseze alaturi de dreptii Sai, intru vesnica pomenire!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.