Teatrul de la Green Hours va participa in perioada 10 - 26 august la prestigiosul The New York Fringe International Festival (FringeNYC) cu doua spectacole, "The Sunshine Play" si "Bucharest Calling".


NEW YORK, NEW YORK. Afla

Teatrul de la Green Hours va participa in perioada 10 - 26 august la prestigiosul The New York Fringe International Festival (FringeNYC) cu doua spectacole, "The Sunshine Play" si "Bucharest Calling".


NEW YORK, NEW YORK. Aflat deja la a 11-a editie, FringeNYC este cel mai mare festival multi-arts din America de Nord, cu peste 200 de companii, peste 70 000 de spectatori in fiecare an si unul dintre primele trei din lume, alaturi de Edinburgh Fringe si Adelaide Fringe, dar, amanunt important, singurul din top 3 care selecteaza productiile prezentate in festival.
De altfel, Teatrul LUNI este singura companie din Europa de Est si una dintre putinele care are doua productii selectate in editia de anul acesta. Ambele piese se vor juca intr-o locatie foarte cunoscuta din Downtown Manhattan - The Lafayette Street Theatre @ 45 Bleecker Street. Cu ambele texte scrise de Stefan Peca si regizate de Ana Margineanu, trupa de actori formata din Daniel Popa, Isabela Neamtu, Cosmin Selesi, Katia Pascariu si Laurentiu Banescu, va juca pentru publicul newyorkez - in limba engleza -, cite 5 reprezentatii ale ambelor piese.


START SPREADING THE NEWS. "Bucharest Calling" este programat in zilele de 11, 14, 16, 18 si 19 august iar "The Sunshine Play" se va juca pe 15, 17, 21, 23 si 25 august. De altfel, aceasta din urma productie a teatrului intra in festival cu recomandari importante, cistigand London Fringe Report Awards 2006 la categoria Best Play - Relationship Drama. Binecunoscutul P.S. 122, teatru Off-Off Broadway unde si-a inceput cariera, printre altii, Eric Bogosian, va onora spectacolul Bucharest Calling, recomandind-ul oficial in Fringe, iar compania asociata Teatrului LUNI pentru festival este THALATTA! Theatre International, recunoscut pentru promovarea in New York a dramaturgiei ne-americane.
Deplasarea este sustinuta de catre Programul Cantemir al Institutului Cultural Roman (sectiunea Culture by Request) si sprijinita de Institutul Cultural Roman din New York, UNITER si ArCub.
Pentru publicul bucurestean, Teatrul LUNI de la Green Hours va prezenta un Fringe Pre-run Showcase in perioada 30 iulie - 3 august, inainte de plecarea la New York, cu "Bucharest Calling" in zilele de 30 si 31 iulie, precum si pe 2 august, la ora 20 si "The Sunshine Play" in zilele de 1 si 3 august, la ora 20. Ambele spectacole vor fi jucate in limba engleza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.