De unde joia trecuta minimaliza disputa anglo-rusa, calificand-o drept o "mini-criza", presedintele rus, Vladimir Putin, pare sa fi suferit, saptamana aceasta, o schimbare de atitudine. Liderul de la Kremlin a revenit, marti, in forta la declaratiile
De unde joia trecuta minimaliza disputa anglo-rusa, calificand-o drept o "mini-criza", presedintele rus, Vladimir Putin, pare sa fi suferit, saptamana aceasta, o schimbare de atitudine. Liderul de la Kremlin a revenit, marti, in forta la declaratiile dure adresate omologilor sai britanici, acuzand Marea Britanie ca se comporta ca o putere "coloniala" in cazul Litvinenko. Autoritatile britanice "dau sfaturi insultatoare sa schimbam Constitutia noastra. Mintea lor este cea care trebuie schimbata si nu Constitutia noastra", a declarat Putin, potrivit cotidianului britanic Times. "Ceea ce propun ei este o reminiscenta evidenta de mentalitate coloniala. Ei au uitat ca Marea Britanie nu mai este o putere coloniala si ca Rusia nu a fost niciodata colonia lor", a adaugat presedintele rus. Ministrul britanic al Afacerilor Externe, David Miliband, a sugerat, recent, ca Rusia sa schimbe Constitutia sa pentru a permite extradarea ex-agentului KGB, Andrei Lugovoi, identificat de autoritatile din Regat drept principalul suspect in cazul asasinarii fostului spion rus, Aleksandr Litvinenko, otravit cu poloniu, la Londra, in noiembrie, anul trecut. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.