Pe parcursul verii, romanii care isi vor petrece vacanta pe litoralul Marii Negre vor putea experimenta, pe terenul amplasat in statiunea Costinesti, un nou sport - BossaBall - un mix spectaculos de volei, fotbal, gimnastica si ritmuri de samba.
Pe parcursul verii, romanii care isi vor petrece vacanta pe litoralul Marii Negre vor putea experimenta, pe terenul amplasat in statiunea Costinesti, un nou sport - BossaBall - un mix spectaculos de volei, fotbal, gimnastica si ritmuri de samba.     Adus direct de pe plajele Braziliei de catre Orangina, jocul de BossaBall face furori pe toate meridianele. BossaBall nu este doar un joc, ci o combinatie de mai multe sporturi, muzica, dans si distractie cat cuprinde. "Faptul ca marca Orangina a lansat BossaBall in Romania nu este deloc intamplator. BossaBall este cu siguranta jocul ideal pentru iubitorii marcii, ale caror trasaturi definitorii sunt: pofta de viata, faptul ca sunt mereu in cautare de experiente noi si au un stil de viata activ. Astfel, pe parcursul intregii veri, romanii care se vor afla pe litoralul Marii Negre vor avea parte de cel mai distractiv mod de a se "agita", marturiseste Catalin Ignat, vice-presedinte Marketing URBB. Chiar si dupa incheierea sezonului estival, cei care isi vor face un hobby din Bossaball se vor putea bucura in continuare de experienta pe care acest joc le-o ofera, intrucat terenul urmeaza sa fie amplasat indoor, in Bucuresti. In prezent, tari precum Spania, Brazilia, Portugalia, Olanda si Marea Britanie gazduiesc campionate mondiale de BossaBall. In Romania, echipa demonstrativa de BossaBall il are drept capitan pe binecunoscutul gimnast, multiplu campion mondial Marius Urzica.     GENEZA. BossaBall este un joc originar din Belgia, in prezent devenit popular pe multe meridiane ale globului - brazilienii il adora, francezii l-ar lua cu ei peste tot, grecii l-au instalat pe toate insulele, iar spaniolii isi disputa suprematia in campionate. Se aseamana foarte mult cu voleiul insa a imprumutat si elemente din fotbal, gimnastica si capoeria - un dans razboinic brazilian creat de sclavii africani, in secolul al XIX-lea.     Reguli de joc In fiecare jumatate de teren, langa fileu, se afla cate o trambulina pe care sare capitanul fiecarei echipe incercand sa loveasca mingea intr-o modalitate cat mai acrobatica, pentru a obtine puncte in favoarea echipei sale. Jucatorii se pot folosi de orice parte a corpului: mana, picior, sold, piept, pentru a face un spectacol din fiecare lovitura. Fiecare echipa are dreptul de a atinge de cel mult 8 ori mingea. Acelasi jucator poate avea cel mult doua contacte consecutive cu piciorul sau capul si doar unul cu mana. O echipa poate fi compusa din 3, 4 sau 5 persoane, dintre care unul va sta cu siguranta pe trambulina.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.