Dupa opt ani petrecuti in inchisorile libiene, cele cinci infirmiere bulgare si medicul palestinian cu cetatenie bulgara, condamnati de autoritatile de la Tripoli la moarte si apoi la inchisoare pe viata pentru infectarea cu HIV a sute de
  Dupa opt ani petrecuti in inchisorile libiene, cele cinci infirmiere bulgare si medicul palestinian cu cetatenie bulgara, condamnati de autoritatile de la Tripoli la moarte si apoi la inchisoare pe viata pentru infectarea cu HIV a sute de copii, se intorc acasa, in Bulgaria, cel mai tarziu miercurea viitoare. Decizia, care a fost anuntata de fiul presedintelui libian, a fost luata la cateva saptamani dupa ce autoritatile de la Sofia i-au acordat cetatenie bulgara medicului palestinian.

RATIONAMENT. Presa din Vest a laudat intelegerea la care s-a ajuns in urma negocierilor dintre Tripoli si Occident, dar nu a incetat sa critice felul in care Libia a gestionat situatia de la inceput. "Intregul proces a fost un joc cinic de santaj cu ostatici straini", scrie publicatia online Standart News din Bulgaria, care citeaza Deutsche Welle. Presa germana insista ca mai multi experti internationali au reusit sa demonstreze nevinovatia celor sase. Ei au spus ca lipsa igienei in spitalul unde au fost infectati copiii a fost responsabila pentru aceste infectari. Nici o instanta libiana nu a gasit vinovat statul pentru starea in care se afla sistemul de sanatate. "Libia nu este numai tara care se deschide gradual catre piata vest-europeana, dar este si posesoarea unor rezerve impresionante de petrol. Europa are nevoie de Libia ca un bastion pentru imigrantii ilegali. Occidentul este multumit si de faptul ca Libia a renuntat la terorism", explica DW.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.