Kazfosfat, intentioneaza sa curete resturile de fosfor si pamantul poluat de pe teritoriul reginii Lvov, loc unde s-a produs tragicul accident feroviar din 16 iulie, sustine lenta.ru.   MASURI. "Firma kazaha care livra fosfor va lua to
Kazfosfat, intentioneaza sa curete resturile de fosfor si pamantul poluat de pe teritoriul reginii Lvov, loc unde s-a produs tragicul accident feroviar din 16 iulie, sustine lenta.ru.   MASURI. "Firma kazaha care livra fosfor va lua toate ramasitele inclusiv pamantul poluat in Kazahstan, pentru o prelucrare ulterioara" a comunicat Kasfosfat prin intermediul agentiei de presa din Lvov. Luni, 16 iulie, un tren care transporta fosfor din Kazahstan in Polonia a deraiat si rasturnandu-se 15 vagoane. Scurgerea de fosfor dintr-o cisterna a provocat aprinderea instantanee a celorlalte cisterne. In urma acestui accident, 11 mii de locuitori au intrat in aria de poluare cu fosfor. Joi se aflau in evidenta autoritatilor locale 81 de oameni care au solicitat ajutor medical, printre acestia aflandu-se 25 copii si 25 de lucatori ai serviciului medical de urgenta. In spitalele din regiunea Lvov a fost creata o rezerva de 500 de paturi pentru oamenii care vor solicita ajutor medical sau care au avut de suferit din urma accidentului. In urma analizelor efectuate de specialisti s-a ajuns la concluzia ca in locul accidentului concentratia de fosfor in apa si sol nu depaseste limita permisa. Cu toate acestea surse din guvernul Ucrainei sustin ca nivelul fosforului depaseste de 23 de ori limita admisa. Autoritatile ucrainiene au stabilit un termen de 10 zile pentru ca reprezentantii Kazfosfat sa ridice vagoanele deraiate si sa ecologizeze zona calamitata.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.