Comisarul european pentru probleme monetare, Joaquin Almunia, a declarat, marti, ca statisticile favorabile ar putea determina urcarea previziunilor privind cresterea economica in zona euro in 2007.
"Primim informatiile pentru al doilea trimes
Comisarul european pentru probleme monetare, Joaquin Almunia, a declarat, marti, ca statisticile favorabile ar putea determina urcarea previziunilor privind cresterea economica in zona euro in 2007.
"Primim informatiile pentru al doilea trimestru si sunt pozitive pentru zona euro si destul de bune pentru economia UE", a spus comisarul in timpul unei vizite in capitala Slovaciei.
"Suntem destul de increzatori ca putem mentine si poate chiar imbunatati previziunile in septembrie. Pe de alta parte, suntem mai putin increzatori in privinta evolutiei pretului petrolului. Prin urmare, vom vedea ce statistici mai sunt pe parcursul verii", a spus acesta.
Previziunile curente pentru cresterea in zona euro in 2007 sunt de 2,6%, usor mai lenta decat cea de anul trecut, de 2,7%, scrie Reuters.
Tot cu ocazia vizitei in Slovacia, Almunia a spus ca spera ca statul sa intre in zona euro in 2009, cu toate ca mai trebuie sa isi reduca deficitul public. "Sper ca politica aplicata de autoritatile din Slovacia sa dea roade", a spus comisarul.
"Nu pot anticipa decizia finala referitoare la adoptarea euro de catre Slovacia in 2009", a spus acesta. Almunia a adaugat ca spera sa fie o decizie pozitiva, dar ca aceasta va necesita foarte multa munca.
Comisarul a mai spus ca, in conditiile in care economia evolueaza foarte bine, Guvernul ar putea profita de oportunitate pentru a reduce mai mult deficitul bugetar in 2008, pentru a evita o crestere a inflatiei din cauza cheltuielilor publice. Economia Slovaciei a crescut intr-un ritm de 9% in primul trimestru, una dintre cele mai ridicate rate din UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.