Piata romaneasca de externalizare a managementului documentelor cunoaste o evolutie puternica, dar cu toate acestea nu poate fi considerata un element de baza la nivel mondial. "Pentru ca este un mediu dinamic, nu exista masuratori certe ale pietei r
Piata romaneasca de externalizare a managementului documentelor cunoaste o evolutie puternica, dar cu toate acestea nu poate fi considerata un element de baza la nivel mondial. "Pentru ca este un mediu dinamic, nu exista masuratori certe ale pietei romanesti de externalizare a managementului documentelor. Dupa propriile estimari, valoarea acesteia se ridica la cateva zeci de milioane de euro, in timp ce, la nivel mondial, dimensiunile pietei ating 200 miliarde de euro. Piata va creste intr-un ritm mai alert in urmatorii ani, pe masura ce beneficiile acestui tip de externalizare vor fi mai bine constientizate de companii", a declarat Marius Persinaru, General Manager Xerox Romania si Republica Moldova, pentru Curierul National.
Xerox este cea mai mare companie de management a documentelor din lume, unul dintre cele mai importante activitati ale acesteia fiind outsourcing-ul de servicii. Practic, aceste servicii presupun externalizarea catre Xerox a unuia sau mai multor procese de prelucrare a documentelor de catre companiile in care aceste procese nu sunt principalul obiect de activitate. "Principalele beneficii (pentru companii - n.r.) ale externalizarii de procese de acest fel sunt eficientizarea cheltuielilor dedicate activitatii respective si operativitatea mult sporita", spune Persinaru.
Oficialul Xerox este de parere ca nu doar piata de externalizare cunoaste o evolutie consistenta, ci intreaga industrie de IT&C, lucru confirmat de evolutia din ultimii ani a acestei parti din economia romaneasca.
"Piata de IT&C din Romania a avut marele avantaj al adoptarii rapide a legislatiei la standardele europene, astfel incat pregatirea pentru aderarea la Uniunea Europeana a avut un avans consistent. Industria a profitat de acest avans, ca si de cresterea economica generala, si a crescut spectaculos de la an la an. Din acest motiv, este, intr-adevar, unul dintre cele mai dezvoltate segmente ale economiei noastre. Mai exista, desigur, lucruri care necesita reglaje fine pentru a se adapta noului cadru din care facem parte de la 1 ianuarie 2007, dar acesta este un proces pe termen mediu si lung", considera Persinaru.
In 2006, Xerox Romania a depasit cu aproape 16% rezultatele financiare obtinute in anul 2005. Anul trecut, compania a inregistrat venituri de peste 50 de milioane de dolari.
La finele anului 2006, Xerox Romania se afla pe primul loc in ceea ce priveste valoarea vanzarilor de echipamente multifunctionale laser color, avand 27% din aceasta piata. Raportat la numarul de bucati vandute, pe acelasi segment, compania se afla pe locul al doilea, cu peste 18% din piata.
Xerox Romania a fost printre primele companii din tara care au venit cu o oferta de servicii dedicate, fiind in continuare unul dintre principalii jucatori din domeniu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.