Spoliere. Sedinta extraordinara de ieri a Consiliului General s-a lasat cu scandal monstru, primarul Videanu fiind acuzat ca spoliaza bugetul public in favoarea unor afaceristi privati. Iar sumele sunt de ordinul sutelor de milioane, daca nu chiar a
Spoliere. Sedinta extraordinara de ieri a Consiliului General s-a lasat cu scandal monstru, primarul Videanu fiind acuzat ca spoliaza bugetul public in favoarea unor afaceristi privati. Iar sumele sunt de ordinul sutelor de milioane, daca nu chiar al miliardelor de euro Sedinta de joi a Consiliului a fost marcata tot de scandal, dupa ce consilierii au trantit pe banda o serie de propuneri (9) ale primarului, intre acestea numarandu-se rectificarea bugetului cu 1,7 miliarde de euro, majoritatea obtinuti din credite externe. Acesti bani ar fi urmat sa fie folositi, intre altele, pentru despagubirea unor bucuresteni care vor fi expropriati din cauza unor lucrari de interes public. Show-ul a izbucnit, insa, dupa ce un consilier a demonstrat ca Videanu propusese costuri de peste 6 ori mai mari decat cele reale. Din cauza discutiilor furioase, sedinta a fost amanata pentru ziua de ieri, cand Videanu a sperat ca isi va vedea sacii in caruta, dar s-a inselat. Scandalul de ieri a fost inca si mai mare, iar primarul a fost acuzat de consilierii PSD si PNL ca e primarul unor "grupuri de interese" si ca lucreaza mana in mana cu anumiti investitori imobiliari. El a mai fost acuzat si ca Bucurestiul plateste mai multi bani pentru exproprieri decat pentru lucrarile propriu-zise. "Am ajuns sa platim mai mult pe exproprieri decat pe lucrari?! Asta e furaciune!", a spus consilierul municipal Victor Stan (PSD), citat de Mediafax. In consecinta, grosul consilierilor a anuntat ca va tranti, de acum, toate propunerile lui Videanu, ceea ce va duce la un blocaj cvasitotal, mai rau decat pe vremea lui Basescu, si asta cand Bucurestiul arata ca Beirutul dupa bombardament. Lasa Romania pentru Elvetia Primarul Capitalei, Adriean Videanu, pleaca, maine, intr-o vacanta de noua zile in strainatate. Pentru ca nu si-a efectuat in intregime concediul pe anul trecut, Videanu a ales sa profite in aceasta perioada de zilele care i-au mai ramas de luat. Mai-marele Capitalei va merge, impreuna cu sotia sa, in Elvetia, mai precis la Geneva, oras in care studiaza baiatul lor, Andrei-Valentin, in varsta de 17 ani. Ca un parinte responsabil ce este, Videanu se va folosi de aceasta calatorie pentru a vedea si care sunt ofertele universitatilor americane la care fiul lui s-ar putea inscrie in continuare. Primarul Capitalei va reveni la serviciu pe 27 iulie.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.