La Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" a inceput tabara de creatie "Vara pe ulita". Tabara este deschisa pana in data de 11 august. La Muzeul Satului publicul va putea lua parte la diverse ateliere de creatie, de olarit, tesut, sculptura in l

La Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" a inceput tabara de creatie "Vara pe ulita". Tabara este deschisa pana in data de 11 august. La Muzeul Satului publicul va putea lua parte la diverse ateliere de creatie, de olarit, tesut, sculptura in lemn, icoane pe sticla sau pe lemn, pictura naiva, incondeierea oualor, masti populare, instrumente muzicale, podoabe populare, impletituri, papusi, aranjamente decorative, desen - pictura, teatru. Dintre cursurile de initiere in ateliere de creatie regizorul-coordonator Serghei Mihai Todor va inlesni o intalnire cu personaje de basm, intr-un atelier de teatru. Ionela Lungu va sta la taifas cu personajele lui Ion Creanga, iar coregraful Aurel Avram ne va invata sa jucam hora, sarba, batuta. Teatrul Tandarica este prezent cu "Ghicitori pe sfori", iar Maria Stoichita din Videle, jud Teleorman, va face o demonstratie culinara cu poale-n brau, colacei si mititei. Copiii se pot distra sarind coarda, sotronul sau alergand in saci. Jocul simturilor se va realiza cu ajutorul actorului Alexandru Nicolae Mihai de la Teatrul "Constantin Tanase", care va coordona de asemenea si Etnodiscoteca din 3 august. Vor fi si concursuri: Recunoasteti mestesugul sau interpretul. Sezatorile ne vor aminti de copilarie, la fel ca desenele pe... ulita. Tabara se incheie cu expozitia "Vara pe ulita", o invitatie muzical-coregrafica oferita de Ansamblul de copii din comuna Jilavele, jud. Ialomita.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.