Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a amanat pentru 17 septembrie data de la care incepe perioada de aderare initiala la fondurile de pensii administrate privat (pilonul II), termenul anuntat initial de reprezentantii auto
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a amanat pentru 17 septembrie data de la care incepe perioada de aderare initiala la fondurile de pensii administrate privat (pilonul II), termenul anuntat initial de reprezentantii autoritatii fiind luna august.

Consiliul CSSPP a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, norma privind aderarea initiala si evidenta participantilor la fondurile de pensii administrate privat, elaborata in aplicarea Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate private (pilonul II).

Actul normativ stabileste ca perioada de aderare initiala la fondurile de pensii administrate privat incepe la 17 septembrie si are o durata de patru luni. De la aceeasi data, poate incepe si activitatea de publicitate si marketing a administratorilor de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II), autorizati de catre CSSPP.

„CSSPP a stabilit aceasta data pentru a veni in sprijinul viitorilor participanti la sistem. Astfel, s-a considerat ca o perioada mai mare de timp aferenta autorizarii entitatilor de pe piata pensiilor private obligat orii va conduce la un numar mai mare de scheme si fonduri de pensii private si va oferi participantilor posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de fonduri, cu caracteristici diferite (politici investitionale, grad de risc, comisioane si taxe, etc.), precum si un numar mai mare de administratori autorizati de catre CSSPP“, se arata intr-un comunicat al comisiei, remis redactiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.