Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) va da astazi verdictul in cazul declaratiilor facute de premierul Tariceanu pe care Asociatia Romani Criss le considera discriminatorii fata de comunitatea roma in general si a romilor din Ita
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) va da astazi verdictul in cazul declaratiilor facute de premierul Tariceanu pe care Asociatia Romani Criss le considera discriminatorii fata de comunitatea roma in general si a romilor din Italia in special. CNCD ar fi trebuit sa ia o decizie inca de saptamana trecuta, dar aceasta a fost amanata dupa ce, conform spuselor presedintelui Consiliului, Csaba Ferernc Asztalos, cele doua parti au adus probe noi la dosar. Premierul Tariceanu ar fi trebuit sa fie prezent saptamana trecuta la audieri, insa l-a desemnat pe unul dintre consilierii sai juridici, Dragos Condrea, sa-l reprezinte. In cazul in care CNCD va decide astazi ca premierul a facut declaratii rasiste la adresa etniei rome, el va fi sanctionat fie cu avertisment, fie cu amenda contraventionala. Asociatia Romani Criss a mai sesizat CNCD si in cazul declaratiilor presedintelui Traian Basescu, din 19 mai, care folosea, intr-o conversatie privata, sintagma "tiganca imputita" la adresa unei jurnaliste. CNCD a decis atunci sa-i dea presedintelui Basescu un avertisment public pe care acesta a declarat ca il va contesta in instanta.

>> Romani Criss doreste ca premierul sa isi ceara scuze public pentru declaratiile facute.

10.30 conferinta de presa a cartel alfa
Sediul CNS Cartel Alfa
Tema conferintei de presa organizate de CNS "Cartel Alfa" si Federatia Nationala a Sindicatelor este "Industria de aparare, condamnata la moarte".

17.00 conferinta-dezbatere la gds
Sediul GDS
Tema conferintei-dezbatere organizate de Grupul pentru Dialog Social este: "UDMR - intre principii si evolutii politice".

20.00 concert rolling stones
Stadionul Lia Manoliu
Legendara trupa va concerta in aceasta seara la Bucuresti. In deschidere vor canta Iris si formatia britanica The Charlatans.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.