Presedintele francez Nicolas Sarkozy a anuntat ieri la Toulouse ca EADS, grupul european, a decis o noua organizare care inlocuieste sistemul bicefal actual, al co-presedintiei.
Nicolas Sarkozy s-a intalnit ieri la Toulouse cu cancelarul german
Presedintele francez Nicolas Sarkozy a anuntat ieri la Toulouse ca EADS, grupul european, a decis o noua organizare care inlocuieste sistemul bicefal actual, al co-presedintiei.
Nicolas Sarkozy s-a intalnit ieri la Toulouse cu cancelarul german Angela Merkel in cadrul unui summit axat pe discutii referitoare la grupul EADS, pe fondul unor divergente in cuplul franco-german, indeosebi legate de Banca Centrala Europeana si moneda unica europeana, euro.
In ultimele saptamani, discutiile s-au accelerat in incercarea de a gasi o noua conducere pentru EADS care sa puna capat sistemului dublei conduceri franco-germane a grupului de aeronautica si aparare si a filialei sale Airbus, care au inregistrat un deficit-record in 2006. Thomas Enders, actual co-presedinte al EADS, anunta ieri chiar inaintea intalnirii Sarkozy-Merkel un acord privind asigurarea presedintiei alternative a grupului de un german si de un francez, acord prin care el va deveni presedintele Airbus, iar francezul Louis Gallois singurul presedinte executiv al EADS.
Presedintele francez, care considera reforma EADS o "prioritate", s-a felicitat de noua organizare, iar cancelarul german aprecia ca acordul privind conducerea grupului va duce la "o organigrama" eficienta.
Capitalul firmei-mama a Airbus este impartit intre actionarii francezi si germani, privati si publici.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.