Multumesc primilor mei respondenti. Doamnei Mita Elena: ati facut doua facultati la stat, va felicit. Eu am facut doar una. Daca ati fi facut medicina, ar mai fi existat o a doua? Le-ati facut in paralel sau consecutiv? Studentul din zilele noastre,
Multumesc primilor mei respondenti. Doamnei Mita Elena: ati facut doua facultati la stat, va felicit. Eu am facut doar una. Daca ati fi facut medicina, ar mai fi existat o a doua? Le-ati facut in paralel sau consecutiv? Studentul din zilele noastre, nu este cel care poate, daca vrea, sa isi dea docotratul in domeniul pe care l-a studiat, ci cel care ar pica, la sfarsitul facultatii, examenul de admitere la facultatea al carei licentiat a ajuns. Este cel care munceste fiind student, se distreaza fiind student, calatoreste fiind student sau pur si simplu nu face nimic fiind student. Care se casatoreste si are copii inainte de licenta sau care face facultatea la ID dupa ce s-a casatorit, a facut copii si a ajuns bunic in satul lui de bastina, adica vine din Vanju Mare la Bucuresti sa-si faca o cumparatura la mall dupa ce si-a dat un examen cu un prof pe care nu l-a vazut in viata lui. Este studentul care plateste 300 de euro pentru un an de facultate, adica trei abonamente la cablu sau o saptamana de vacanta la mare undeva mai ieftin. E studentul care, daca s-ar putea, ar plati 10 euro pe an chiar daca nu i s-ar asigura altceva decat diploma dupa patru ani (10 ori 4 egal 40 de euro), in loc sa aiba ocazia sa intre intr-un invatamant competitiv, unde cu cat costa mai mult facultatea cu atat sunt mai bine platiti profesorii si deci cu atat mai mari sunt sansele de angajare dupa pentru el. Este studentul care nu stie ce inseamna o bursa. In comparatie cu capsunarul ajuns in Spania la 18 ani, licentiatul care i se alatura la 25 are avantajul ca ii poate impune primului temele de conversatie in pauza de masa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.