Mii de liceeni din Iasi au constatat cu stupoare ca nu pot sa-si ridice diplomele de bacalaureat si deci sa depuna dosarul de admitere la facultate. Motivul: scolile nu au noile stampile si sigiliile care sa cuprinda actuala titulatura a Ministerului
Mii de liceeni din Iasi au constatat cu stupoare ca nu pot sa-si ridice diplomele de bacalaureat si deci sa depuna dosarul de admitere la facultate. Motivul: scolile nu au noile stampile si sigiliile care sa cuprinda actuala titulatura a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, necesare eliberarii diplomelor. La Colegiul National "Emil Racovita", de exemplu, 200 de diplome de bacalaureat si 400 de fise de absolvire a liceului la zi sau seral nu au putut fi inmanate absolventilor saptamana trecuta. In cele din urma, s-a gasit o solutie de avarie. "Am inceput distribuirea unor fise de inscriere la facultate, cu toate notele si mediile absolventilor. Dupa admitere, acestia vor primi si diplomele. Ministrul Cristian Adomnitei avea doua posibilitati: prima ar fi fost sa trimita stampilele la timp, iar cea de-a doua - sa fie un ordin in care sa specifice ca in acest an sunt valabile vechile stampile. Noi nu avem dreptul sa facem stampilele, ci ministerul, iar sigiliile sunt realizate la Monetaria Statului", a declarat Seryl Talpalaru, directorul Colegiului "Emil Racovita" din Iasi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.