Fostul director al Directiei Generale Anticoruptie, Marian Sintion, a depus ieri o plangere penala impotriva fostei conduceri a DGIPI, pe care o acuza de abuz in serviciu, ne-au informat surse judiciare. Alaturi de chestorii Virgil Ardelean ("Vulpea"
Fostul director al Directiei Generale Anticoruptie, Marian Sintion, a depus ieri o plangere penala impotriva fostei conduceri a DGIPI, pe care o acuza de abuz in serviciu, ne-au informat surse judiciare. Alaturi de chestorii Virgil Ardelean ("Vulpea") - fostul sef al 2 s'un sfertului, adjunctul sau, Constantin Darna, Valeriu Dinca - seful diviziei Protectie si Cristian Baci - directorul Directiei juridice din cadrul fostei Unitati 0962, procurorul Marian Sintion il incrimineaza si pe succesorul sau, Irinel Paun, asupra caruia cere efectuarea anchetei privind abuzul in serviciu si omisiunea de a formula o plangere impotriva celor patru.
Biroul de Presa al Ministerului Public ne-a confirmat informatiile, precizand ca plangerea formulata de Sintion survine celei facute de Irinel Paun in urma cu aproximativ o luna. "Prin aceasta plangere, Marian Sintion a cerut extinderea cercetarilor fata de cei 4 chestori, despre care sustine ca se fac vinovati de abuz in serviciu si declansarea anchetei fata de Irinel Paun conform art. 263 si 246 Cod Penal", ne-a informat Parchetul General. Procurorul Marian Santion a demisionat din functie la data de 6 martie a.c., din motive profesionale. Demisia sa a declansat un adevarat scandal in cadrul Ministerului de Interne, ajungandu-se pana la audieri in fata Comitetului Strategic.
In fata acestora, Marian Sintion a sustinut ca, printre motivele care l-au determinat sa renunte la functie, se afla presiunile care s-au facut asupra lui si a subordonatilor sai pentru ca au indraznit sa ancheteze persoane aflate la conducerea MAI. Sintion a declarat ca insasi ministrul Vasile Blaga i-a telefonat pentru a-i cere sa opreasca ancheta asupra generalului Costica Silion, seful Jandarmeriei Romane. "Au fost si sunt investigate si persoane aflate la comanda MAI. Sunt investigate de DGA si unele persoane prezente in sala", a spus atunci Sintion. La prezidiu se aflau secretarii de stat din MAI, Victor Paul Dobre, Mircea Toader si Anghel Andreescu, in sala fiind prezenti chestorii Constantin Manoloiu, Pavel Abraham, Virgil Ardelean si Gabriel Nita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.