De asemenea, pe 12 iulie, Trafic.ro a inregistrat peste 1.500 de pagini intr-o singura secunda reprezentand un record al paginilor procesate pe secunda, potrivit unui comunicat al serviciului de monitorizare, trafic.ro.
Site-urile din categoria educatie-invatamant au devansat pe cele din categoria stiri mass-media care au avut peste 53 de milioane accesari si divertisment cu peste 49 milioane accesari.
"In acest moment, Trafic.ro proceseaza peste 1,5 miliarde de pagini in fiecare luna. Suntem pregatiti sa procesam 6.000 de pagini in fiecare secunda sau, altfel spus, peste 15,5 miliarde de pagini in fiecare luna", a declarat reprezentantul NetBridge, Radu Sitaru.
In topul celor mai accesate categorii, locul patru este ocupat de categoria cautare/portal cu peste 45 milioane accesari, iar locul cinci este ocupat de categoria auto/moto cu peste 22 milioane accesari. Pe ultimele pozitii se situeaza categoriile politica cu 776.680 accesari, pagini personale cu peste 720.000 accesari, ONG cu peste 500.000 accesari si bani online" cu peste 285.000 accesari.
Serviciul Trafic.ro este instrumentul de monitorizare a audientei folosit de majoritatea site-urilor din Romania. Trafic.ro permite, incepand cu anul 2004, si masurarea audientei globale a internetului in Romania (a vizitatorilor unici pe toate site-urile monitorizate), prin numararea fiecarui vizitator o singura data in cursul unei zile, pe fiecare site inscris in trafic. Din luna mai 2006, serviciul Trafic.ro este certificat de TRUSTe, autoritatea internationala in domeniul bunelor practici de colectare a informatiilor prin internet.