Islanda se afla in fruntea topului care a avut in vedere evaluarea bunastarii populatiei in raport cu cantitatea de resurse ecologice consumate. Cetatenii din tarile nord-europene, precum Danemarca, Suedia si Islanda, dar si elvetienii raporteaza un
Islanda se afla in fruntea topului care a avut in vedere evaluarea bunastarii populatiei in raport cu cantitatea de resurse ecologice consumate. Cetatenii din tarile nord-europene, precum Danemarca, Suedia si Islanda, dar si elvetienii raporteaza un inalt grad de bunastare subiectiva. Aceste tari au si cea mai inalta speranta de viata, dar lor li se alatura cateva dintre tarile mediteraneene, precum Italia si Spania. Tarile „de tranzitie”, cum ar fi Romania - locul 20 - , Bulgaria, Lituania si Letonia, au cel mai scazut nivel de bunastare, cel mai scazut nivel de satisfactie si cea mai mica speranta de viata din Europa. Topul Happy Planet Index se abate de la analizele economice traditionale pentru ca incearca sa combine criteriile subiective cu cele obiective pentru a intelege relatia dintre nivelul de bunastare, raportat de cetatean si resursele materiale, naturale ale tarii. Specialistii au masurat cantitatea de emisii de dioxid de carbon eliminata, gradul de satisfactie si speranta de viata ale populatiei fiecarei tari participante la studiu, pentru a calcula cat de eficient sunt convertite resursele fiecarui stat in buna stare. Studiul a mai scos la iveala faptul ca oamenii au aceleasi probabilitati de a avea o viata satisfacatoare indiferent de nivelul lor de consum. Marea Britanie s-a situat pe locul al 21-lea in acest top pentru ca este una dintre cele mai poluante tari. Pe primele cinci locuri in top se afla, Islanda, Suedia, Norvegia, Elvetia si Cipru, in timp ce ultimele cinci locuri sunt ocupate de Lituania (pe 25), Ungaria (26), Grecia (27), Bulgaria (28), Luxemburg (29) si Estonia (30).


Plictiseala si razbunarea, motive pentru a face sex

Motivele invocate cel mai adesea de cei care vor sa faca sex sunt pasiunea si atractia fizica, potrivit studiului realizat de psihologii de la Universitatea din Texas.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.