In interiorul Uniunii Europene preturile la tigari variaza intre 205 la suta in Marea Britanie (100 la suta fiind media preturilor din cele 27 de tari membre) si 28 la suta in Letonia, potrivit unui studiu Eurostat care a comparat preturile din 2006
In interiorul Uniunii Europene preturile la tigari variaza intre 205 la suta in Marea Britanie (100 la suta fiind media preturilor din cele 27 de tari membre) si 28 la suta in Letonia, potrivit unui studiu Eurostat care a comparat preturile din 2006 a aproximativ 500 de produse in 37 de state europene, inclusiv cele 27 de state membre UE. In cazul produselor din tutun, Romania (32 %) se situeaza printre tarile cu cele mai scazute preturi din UE, alaturi de Lituania (30 %) si Letonia (28 %). La capitolul produse alimentare si bauturi nonalcoolice, cele mai mari preturi sunt inregistrate in Danemarca 142 la suta si cele mai scazute in Bulgaria, 56 la suta. Romania se situeaza undeva la mijloc cu un indice de preturi de 71 la suta, similar cu Ungaria, dar mai mare decat Polonia si Slovacia, cu 67 la suta sau Cehia cu 69 la suta. Pe categorii de produse alimentare, Romania a avut anul trecut preturi scazute, comparativ cu media europeana, la paine si cereale (59 la suta) precum si la carne (60 la suta) dar apropiate de media europeana pentru lapte, branza si oua (94 la suta). De asemenea, in cazul bauturilor alcoolice, cele mai mari preturi sunt inregistrate tot in Danemarca 128 la suta si cele mai scazute in Bulgaria, 69 la suta comparativ cu media europeana. La acest capitol Romania are preturi mai scazute decat media europeana, 88 la suta, dar mai mari decat in Spania si Austria, ambele fiind la 81 la suta din medie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.