Complexul Energetic (CE) Craiova a vandut ieri electricitate pe platforma contractelor bilaterale, administrata de operatorul pietei OPCOM, la un pret record de 184,99 lei/MWh (81,57 dolari/MWh, la cursul anuntat de BNR, de 2,2678 lei/dolar), mai mar
Complexul Energetic (CE) Craiova a vandut ieri electricitate pe platforma contractelor bilaterale, administrata de operatorul pietei OPCOM, la un pret record de 184,99 lei/MWh (81,57 dolari/MWh, la cursul anuntat de BNR, de 2,2678 lei/dolar), mai mare cu 7,1% fata de media tranzactiilor incheiate in luna aprilie, respectiv cu 3,3% fata de contractele din luna iunie. Reamintim, E.ON importa din Transnistria, de la termocentrala Cuciurgan (care apartine concernului rus RAO UES, condus de ex-premierul Anatoli Ciubais) la un pret de 50 dolari/MWh. Doua din cele sapte tranzactii organizate ieri au fost incheiate de CE Craiova cu compania Electromagnetica Bucuresti, la pretul de 184,99 lei/MWh. Celelalte cinci contracte au fost incheiate cu furnizorii de energie Fidelis Energy, Enel Dobrogea si Grivco, la preturi cuprinse intre 182,2 lei/MWh si 184,55 lei/MWh. Cele sapte contracte au durata de un an, livrarea urmand sa inceapa de la 1 octombrie. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.