Titlurile celor cinci SIF-uri s-au apreciat in sedinta de tranzactionare de ieri cu 3,25% Cele cinci societati de investitii financiare (SIF) au fost, ieri, vedetele incontestabile ale sedintei de tranzactionare. Actiunile SIF au castigat, in me

Titlurile celor cinci SIF-uri s-au apreciat in sedinta de tranzactionare de ieri cu 3,25%

Cele cinci societati de investitii financiare (SIF) au fost, ieri, vedetele incontestabile ale sedintei de tranzactionare. Actiunile SIF au castigat, in medie, 3,25%, iar rulajul obtinut de schimburile perfectate in acest segment de piata au reprezentat 66,7% din rulajul bursier.

"Desi au deschis pe rosu, actiunile SIF au revenit, pana la finalul sedintei, pe cresteri agresive. Au fost ordine foarte mari de cumparare, fapt ce indica un interes deosebit din partea unui investitor de calibru", explica Adrian Barbulescu, trader in cadrul Prime Transaction.

Toti indicii au incheiat, ieri, pe plus. Cele mai lichide actiuni listate au crescut, in medie, cu 1,84%, iar indicele compozit s-a apreciat cu 1,62%. Valoarea totala a tranzactiilor a urcat aproape de 22 milioane de euro (68,6 milioane de lei). In segmentul financiar, cel mai mare rulaj a fost obtinut de SIF Moldova (SIF2), cu 16,3 milioane de lei. Titlurile SIF2 s-au scumpit, ieri, cu peste trei puncte procentuale, pana la 3,9700 lei/actiune.

Titlurile SIF Banat Crisana (SIF1) au crescut cu 3,61%, pana la 4,300 lei/actiune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.