Partidul Liberal Democrat considera ca raspunsul Guvernului catre presedintele Traian Basescu, referitor la problema legii pensiilor, este "sfidator si demagogic", iar Curtea Constitutionala ar trebui sa se pronunte asupra actului normativ, relateaza
Partidul Liberal Democrat considera ca raspunsul Guvernului catre presedintele Traian Basescu, referitor la problema legii pensiilor, este "sfidator si demagogic", iar Curtea Constitutionala ar trebui sa se pronunte asupra actului normativ, relateaza Mediafax.
In opinia PLD, Guvernul Calin Popescu Tariceanu avea datoria sa prezinte o estimare a veniturilor si cheltuielilor bugetare din anii urmatori, "nu o insiruire de vorbe goale care nu conving pe nimeni", se arata intr-un comunicat al liberal-democratilor.
PLD considera ca atitudinea Guvernului este una "de jupan", nu de administrator al banului public, lucru extrem de grav pentru sanatatea finantelor publice nationale.
"Constatam ca Guvernul Calin Popescu Tariceanu foloseste tema majorarii pensiilor drept instrument politic impotriva romanilor si a presedintelui Romaniei, din moment ce refuza sa informeze opinia publica si pe presedinte asupra surselor de finantare pentru aplicarea legii pensiilor. Necesara si promisa marire a pensiilor a generat asteptari mari in randurile pensionarilor, dar si temeri ca aceste asteptari ar putea fi inselate in absenta resurselor financiare", se mai arata in comunicat.
PLD considera ca este necesar sa se pronunte Curtea Constitutionala asupra constitutionalitatii legii de majorare a pensiilor, in conditiile in care sursele de finantare pentru aceasta marire raman in continuare neidentificate.
Guvernul a transmis presedintelui Traian Basescu, la solicitarea acestuia, scrisoarea de raspuns privind sursele financiare de majorare a pensiilor, pe baza cifrelor analizate de ministrii Finantelor si Muncii. Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, si ministrul Muncii, Paul Pacuraru, au transmis premierului Calin Popescu Tariceanu, in jurul orei 18.00, documentele pe baza carora a fost redactata scrisoarea de raspuns, au precizat sursele citate.
In scrisoarea Executivului transmisa presedintelui Traian Basescu se arata ca asumarea deciziei politice de majorare a pensiilor este atributul institutional al Guvernului, care raspunde in fata Parlamentului, institutie care a aprobat deja aceasta crestere.
In document se mai arata ca Guvernul isi respecta obligatiile interne si externe, cu masuri incluse in proiectia bugetara pe 2008, cu alocari financiare consistente pentru educatie, cercetare, agricultura, sanatate, precum si la bugetul comunitar.
In scrisoare se aminteste ca angajamentul de protectie sociala a persoanelor trebuie respectat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.