Pentru concursul de titularizare din acest an, la nivel national sunt disponibile peste 56.000 de catedre. Concurenta este diferita la cele 138 de discipline.

Ieri, aproape 41.000 de cadre didactice si tineri absolventi de facultate care a
Pentru concursul de titularizare din acest an, la nivel national sunt disponibile peste 56.000 de catedre. Concurenta este diferita la cele 138 de discipline.

Ieri, aproape 41.000 de cadre didactice si tineri absolventi de facultate care au confirmat participarea au sustinut proba scrisa a examenului national pentru ocuparea unei catedre in invatamantul preuniversitar. Timp de patru ore profesorii au avut de rezolvat varianta de subiecte nr. 1, care a fost extrasa din cele trei pregatite. Concursul national se sustine in 142 de centre de examen si in acest an sunt vacante 11.157 de posturi titularizabile si 45.146 netitularizabile. Cele mai cautate, unde concurenta este de trei, patru sau chiar cinci candidati pe un loc, sunt cele de profesor de geografie, fizica, chimie, biologie si invatatori. Dimpotriva, cele mai putin cautate, unde numarul posturilor il depaseste pe cel al catedrelor libere, sunt catedrele de informatica si electrotehnica, discipline cautate pe piata, deci abolventii facultatilor respective pot opta pentru posturi mult mai bine platite la firme particulare. Rezultatele se vor afisa in termen de trei zile de la sustinerea probei scrise. Contestatiile se pot depune la inspectoratele scolare in cel mult 48 de ore de la afisarea rezultatelor. In 23 iulie se vor afisa rezultatele finale, iar in 26 iulie va avea loc repartitia computerizata a candidatilor care au obtinut media generala peste 7, deci care pot ocupa un post de cadru didactic titular. In judetele-pilot Braila, Cluj, Harghita, Iasi, Neamt, Sibiu si Satu Mare, unde de anul trecut s-a trecut pe descentralizare, concursul se organizeaza la nivel local.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.