A inceput "vanatoarea" pentru obtinerea unui bilet de tratament, in perioada de varf, in statiunile balneare. Sute de batrani bucuresteni au luat cu asalt sediul Casei de Pensii din Capitala pentru a verifica daca cererile lor au fost solutionate. M
A inceput "vanatoarea" pentru obtinerea unui bilet de tratament, in perioada de varf, in statiunile balneare. Sute de batrani bucuresteni au luat cu asalt sediul Casei de Pensii din Capitala pentru a verifica daca cererile lor au fost solutionate. Multi dintre ei s-au asezat la coada de la primele ore ale diminetii, in speranta ca vor prinde un loc in statiunea multdorita. "Am facut pana acum opt drumuri la Casa de Pensii si o sa mai fac vreo cateva. Am depus cererea, am obtinut un bilet in alta statiune, desi pe trimiterea de la medicul de familie scria clar Caciulata, acum trebuie sa ajung inapoi la doctor si apoi din nou aici", ne-a povestit Maria Pelin, o pensionara de 71 de ani. Cu toate acestea, batrana se poate considera norocoasa. Si aceasta pentru ca alte cateva sute de pensionari vor ramane la Bucuresti ca sa se trateze. "Am depus cererea pentru un bilet din luna mai. Nu s-a aprobat. Sunt pe drumuri din primavara, desi stiu ca nu mai am nicio sansa sa merg la tratament", ne-a spus Angela Ivanescu, de 60 de ani. Reprezentantii Casei Nationale de Pensii sustin ca in fiecare an se confrunta cu aceeasi problema. Desi, la nivel national, aproape 35.000 de bilete sunt repartizate caselor de pensii pentru intregul an, in perioada de vara numarul solicitarilor este mult mai mare decat oferta.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.