Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri ca democratii ii solicita premierului Calin Popescu Tariceanu sa stabileasca data alegerilor pentru Parlamentul European si sa nu mai amane acest moment crezand ca datele sondajelor se vor schimba.
a€˛E inacceptabil ca, in conditiile in care avem mai putin de 6 luni pana la expirarea termenului-limita de organizare a acestor alegeri, premierul si PSD sa se joace de-a data alegerilor, in functie de modul in care se situeaza in sondajea€¯, a precizat Emil Boc.
Liderul democrat a spus ca presedintele PNL, alaturi de PSD, amana data europarlamentarelor doar din considerente strict electorale, crezand ca vor urca in sondaje.
Potrivit lui Boc, stabilirea unei date certe pentru europarlamentare reprezinta o a€˛chestiune de respect fata de UEa€¯, astfel incat Romania sa arate ca este un partener care isi onoreaza promisiunile.

Boc vrea activarea celulei de criza pentru combaterea efectelor secetei

Pe de alta parte, democratii cer Guvernului activarea celulei de criza pentru combaterea efectelor secetei, iar deputatul democrat Valeriu Tabara a anuntat ca PD ar putea solicita o sedinta comuna extraordinara a Parlamentului pe acest subiect.
Boc a sustinut ca seceta a afectat doua treimi din culturile agricole, adica aproape jumatate din teritoriul tarii. a€˛Irigatiile sunt la pamant si nimeni nu se atinge de Hidroelectrica, de contractele baietilor desteptia€¯, a acuzat el.
La randul sau, deputatul PD Valeriu Tabara a sustinut ca a€˛nu ar fi raua€¯ ca democratii sa ceara o sedinta comuna extraordinara a celor doua Camere ale Parlamentului, in care sa se dezbata problema secetei. El a aratat ca au fost calamitate aproximativ 60-70% din culturile de toamna si a€˛50, pana la 100%a€¯ din culturile de vara.

PD propune un "pact transpolitic" privind educatia

a€˛Propunem Guvernului si partidelor un pact transpolitic pe educatie, fundamentat pe raportul Comisiei Micleaa€¯, a mai anuntat Emil Boc. El a aratat ca PD propune acest pact, astfel incat, pana la sfarsitul anului, sa se voteze cele mai importante legi in domeniul educatiei si sa se implementeze masurile de care depinde functionarea normala a invatamantului romanesc. Presedintele democrat a precizat ca Guvernul este a€˛chemata€¯ sa-si insuseasca solutiile Comisiei Miclea, iar partidelor li se propune sa gaseasca o solutie la problema educatiei. a€˛Printr-un asemenea pact, educatia devine o prioritate nationalaa€¯, a spus liderul PD, care a adaugat ca, prin initiativa democratilor, bugetul pe 2008 va putea fi fundamentat pe actele normative adoptate deja in domeniul educatiei.