Un tanar de 22 de ani s-a trezit milionar peste noapte. Poate chiar miliardar, doar ca el habar nu a avut cati bani i-au trecut prin mana. Nu pentru ca nu ar percepe valoarea banilor, ci pur si simplu pentru ca nu stie nici in ziua de astazi cati ba
Un tanar de 22 de ani s-a trezit milionar peste noapte. Poate chiar miliardar, doar ca el habar nu a avut cati bani i-au trecut prin mana. Nu pentru ca nu ar percepe valoarea banilor, ci pur si simplu pentru ca nu stie nici in ziua de astazi cati bani a avut in cont mai bine de jumatate de an. A descoperit totul intamplator, culmea, datorita zelului bancii, care ii trimitea acasa lunar extrasele de cont. Cand a vrut sa-si incheie socotelile cu banca, omul a descoperit ca avea in cont o suma la care nici nu visase: 256 de milioane de lei vechi. Asta in conditiile in care el era detinatorul unui card de salariu, care nu mai fusese alimentat mai bine de un an de firma la care lucrase, intrucat fusese disponibilizat. Descoperirea tanarului a luat prin surprindere conducerea bancii, care s-a limitat sa declare ca va face o ancheta. Tot o ancheta a demarat in acest caz si Banca Nationala a Romaniei.

N.G. este un tanar obisnuit, care lucreaza la o firma oarecare din Bacau. Nu castiga zeci de milioane de lei pe luna. Cu toate acestea, omul a fost cateva luni la rand multimilionar. Cel putin 250 de milioane de lei s-au derulat periodic prin contul sau deschis la BRD, sucursala Bacau. Nu i-a spus nimeni nimic, nu avea imputernicit pe nimeni sa opereze in contul sau, nu avea nimeni altcineva specimen de semnatura pe contul sau. Cu toate acestea, luna de luna, niste persoane, care apar cu acelasi nume de familie ca al lui, dar fara nici o legatura de rudenie, ii virau in cont, sau pur si simplu depuneau in numerar, sume imense de bani pentru un simplu salariat. Toate aceste depuneri, de regula, cinci sau sase la numar, se efectuau in aceeasi zi, si tot in aceeasi zi mica avere adunata era retrasa. Daca depunerile se faceau, de regula, in sume de cateva zeci de milioane de lei, retragerile se efectuau o singura data pe zi si reprezentau intreaga suma depusa peste zi, de cateva sute de milioane de lei vechi.

Extrase de cont sosite acasa
Pana in 2005, N.G. a fost angajatul societatii Robinete Industriale. Aici, salariul ii era platit pe card BRD. In acel an a fost disponibilizat, alaturi de alte cateva sute de colegi. Din acel moment, N.G. nu si-a mai folosit cardul. Tanarul mai avea in cont cu putin peste 100.000 de lei vechi. Cea care s-a alarmat a fost mama. „In fiecare luna, la putin timp dupa ce-am plecat de la Robinete, au inceput sa-mi vina acasa extrase de cont. Mamei ii era teama ca am cine stie ce datorii la banca si imi tot zicea sa ma duc sa le platesc, ca vor veni sa ne ia casa”, ne-a declarat tanarul.

Uite banii, nu sunt banii
In luna martie a acestui an, bacauanul s-a prezentat la ghiseul Agentiei BRD de pe Bulevardul Unirii. „Am intrebat cat trebuie sa dau ca sa-mi inchid cardul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.