Refuzul sefului statului, Traian Basescu, de a promulga Legea pensiilor ii irita la culme pe politicieni. Basescu a fost somat ieri de liberali sa grabeasca procedura de promulgare a Legii pensiilor, mentionand ca fundamentarea cresterii pensiilor a
Refuzul sefului statului, Traian Basescu, de a promulga Legea pensiilor ii irita la culme pe politicieni. Basescu a fost somat ieri de liberali sa grabeasca procedura de promulgare a Legii pensiilor, mentionand ca fundamentarea cresterii pensiilor a fost intocmita de ministrul economiei si finantelor si de cel al muncii. „Referitor la Legea pensiilor, il somam pe presedintele Traian Basescu sa grabeasca procedura de promulgare a legii. Il avertizam ca este mai bine sa semneze proiectul de lege in forma in care este astazi, pentru ca, in cazul in care il va transmite spre reexaminare Parlamentului, deputatii si senatorii PNL sunt pregatiti sa participe la sesiunea extraordinara“, a declarat vicepresedintele liberal Ludovic Orban. El a mai spus ca nu stie daca fundamentarea majorarii punctului de pensie a ajuns la „chiriasul de la Cotroceni“. „Ii transmitem sa nu mai fie atat de ingrijorat de resursele financiare, pentru ca Romania a cunoscut un proces de crestere economica in perioada Guvernului Tariceanu“, a conchis vicepresedintele PNL. Legea pensiilor, initiata de PSD, a fost adoptata in 28 iunie, ultima zi a sesiunii parlamentare, si a fost depusa pentru promulgare in 6 iulie. Conform Constitutiei, seful statului are la dispozitie 20 de zile, in care poate promulga legea sau o poate retrimite Parlamentului.

Guvernul a trimis la Cotroceni argumentele
In urma solicitarii Presedintiei, Guvernul a trimis aseara la Cotroceni documentul referitor la sursele de finantare necesare pentru majorarea pensiilor. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru. Documentul, elaborat de Ministerele Muncii si Finantelor, a fost finalizat in cursul zilei de luni in urma unei intalniri intre ministrii de resort. Ministrul finantelor publice, Varujan Vosganian, si ministrul muncii, Paul Pacuraru, au primit sarcina, din partea premierului, sa analizeze continutul scrisorii presedintelui prin care cerea Guvernului prezentarea surselor de finantare pentru majorarea pensiilor si sa dea un raspuns.

Democratii iau in brate 'Educatia>> lui Basescu


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.